Sunday, June 8, 2008

:: Trip to Sungai Bil ::







SABTU, 7 Jun 2008 – aku, eja & carol pergi ke Sungai Bil..rasenyer die dalam kawasan Kg Slim kalau x silap. Kami plan g petang tp memandangkan kami bosan dan takut2 petang tersebut hujan so kami bertolak awal ckit dalam pukul 11 pagi. Aku just prepare bekal nasi goreng je sebab pagi tu mmg aku nak buat breakfast nasi goreng..ieja pulak goreng sosej, carol buat meehun goreng ng roti jem marmalade ng peanut..






Kami bertiga x pernah lagi ke Sungai Bil tp kawan kate tempat die dekat & senang je so kami main redaahh aje..akhirnya kami sampai gak di Sungai Bil dengan mengambil mase 19 minit, sejauh 12.6 km dengan kelajuan 60km/j dari rumah. Die terletak dalam kawasan perkampungan Kg.Sungai Bil. Bestnyerlah diaorang yang dok kawasan ni..Depan umah je sungai tu…hari-hari boleh mandi sungai…Kami masuk dalam ckit untuk park kerete..kami cari tempat yang ramai orang sebab kami ni anak dara so bahaya kalau mandi tempat sunyi..
Tempatnyer cantik tp yang x best nyer xde tempat persalinan yang sesuai..huhu..ramai gakla yang datang kat situ especially famili..siap masak2 lagi kat situ…ktorang park bekal n beg bersebelahan ng satu famili dari Sungai Besar..sampai je ktorang mkn dulu bekal yang sangat best tu..pastu main2 air..aku xmandi pun disebabkan hal-hal yang tidak dapat dielakkan..ieja ng carol je yang mandi..tu pun xlama sebab ramai sgt ahli famili tu yang mandi..macam malu pun ader..so ktorg just main-main air & gosok2 kaki ng tangan ng pasir air sungai kat situ..lepastu ktorang makan lagi….sampai satu tahap, kami semua rase nak balik…so ktorang kemas2lah..bile nak salin pakaian..hmmm…bilik psalinan macam xbest..aku bg idea blk umah dgn xyah salin baju tp seat tu kena alas ng plastik kalu xabis seat aku....hehe..so kami pun blk dgn baju yang x bsalin..::

1 comment:

metaforafirdausi said...

lorrrr....
setiap detik dalam penceritaan..patut la ko amik time nk g.. siap set kat meter..ada tujuan ..bgus2..kesimpulan: kolam instun jgk la yg sesuai utk kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width