Wednesday, March 3, 2010

HB Sudah Naik!

Alhamdulillah...harini aku rasa sgt gembira..tak mcm hari2 lain aku pergi cek antenatal..sebab ape?sebabbye...HB aku dah naik ke paras normal..iaitu 11.3...mungkin aku dah ubah cara pemakanan aku di mana aku dah start minum HIGOAT..then aku dah kerap mkn sayur especially bayam..then tiap2 pagi sblm g kerja aku makan telur separuh masak sebiji..aku kerap mkn kismis dan kekacang lain..mungkin sedikit sebanyak perubahan ini telah meningkatkan kadar HB aku.. :)..aku akan cuba kekalkan dan naikkan lagi HB aku..supaya baby kat dlm perut ni sihat..puas dah aku dgr nurse2 bising effectnyer kalu HB rendah..ditakuti baby meninggal dlm perut sbb xcukup oksigen, baby kecil, ibu tumpah darah, ibu lemah & mudah letih dsbnya..Oleh itu..aku kenalah maintainkan..jgn dok suke je skang....

Lagi satu yang buat aku hepi arini adalah disebabkan semasa cek perut td nurse bagi dgr jantung baby..tak taulah die guna alat ape tp cara die sama seperi nak scan baby cuma hujung die ader sound..So, degupan jantung baby dpt dgr dgn jelas..Kebetulan masa nurse dok cari2 degupan jantung tu baby dok gerak2 je..mungkin die dok ngelak2..hehehe..

Result MGTT yang aku buat tempoh hari pun ok..paras normal 4.4 dan 4.8..kalu lebih dr 7.0 baru ader kecing manis..alhamdulilah semuanya ok..so aku kena kekalkan makanan yg sihat slps ini..Tp semalam aku dah terasa kejang n tegang kaki dibhgn belakang betis..cuak juga..aku cuba buat duduk n rehat kejap..mungkin aku byk bjln utk minggu ni berulang alik dr opis ke kelas..almaklumlah kursus aku dah start minggu ni..UP04/10-Kursus GIS..Hmm...harap2 semuanya berjalan dgn lancar..oklah..nak g mkn tghari.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width