Wednesday, April 28, 2010

44 days to go...!!

Lama dah aku x update blog nih..dok asyik membelek blog2 orang sajer..

Dengan perut yang kian membesar ini aku melangkah ke ofis dengan rasa lemah longlai..lemah dan malas betul rasanya..ikutkan hati mau je amik cuti sekarang..semangat aku betul2 pudar...dan sememangnya aku dah x sabar2 nak amik cuti bersalin walaupun due date aku 11/6/2010..Kemungkinan aku akan bercuti 3 minggu awal dari tarikh tersebut...Kebetulan pula kursus ku dah pun settle 12-16 April aritu...Next kursus bulan Julai...mayb orang yang menanggung kerjaku akan amik alih...

Di saat2 begini hubby pula xde disisi..nasib baik mak sudi teman..mekaceh mak..dalam hati mak mesti dah bosan sbb dah hampir sebulan menetap dirumahku...mesti rindu kat abah kat kg xdapat dibendung2 lagi..sabar mak eh...Jumaat ni abah datang.. :) pasni adek aku plak yang akan amik alih teman aku kat umah..."abg..cepatlah blk hendaknye.....(sob!sob! sambil mengelap airmata di pipi..chewah.." untuk menghilangkan rs bosan mak..aku bw mak g pasar mlm..kuar petang g beli goreng pisang...bli lauk kat pasar...dll..mmg bosan kalau dok sorang2 kat kuarters..almaklumlah nak berkebun tanah pun xde..nak siram bunga, aku xde tanam bunga..ape yang bley mak buat kat umah tu hanya sapu sampah & masak..sejak mak ader ni mmg aku dok mkn kat umah je lah..x bli2 kat luar..hanya sesekali ajak mak mkn kat luar..beralih angin..mak pun boring gak mkn mknn yg die masak..hehehe..aku je yg syok.. :)

Kalau citer bab2 persediaan brg2 nak bsalin ni hampir 85% dah ader..tinggal brg2 besar je mcm katil baby, buaian, baby car seat, stroller.. "tu semua tunggu ayah blk ye baby..kt ngepau ayah plak..hehehe :)" Aku mmg bercadang nak bersalin kat hospital Segamat...tapi kalu dah xsempat mana2 pun boleh..tp harap2 sempatlah..Info2 bab2 nak bersalin & brg keperluan ni byk aku rujuk kat internet, majalah & blog2...nasib baik opismate aku --> nurhummidah pun pregnant gak (anak kedua), so byk bende aku rujuk n tanyer pendapat die..aku juga slalu juga jenguk blog die dan yang sgtlah rajin mengupdate blognyer -->
http://www.nurhummidah.blogspot.com/ die juga suggestkan aku untuk membeli brg utk penyusuan (pump spectra3) dah pun aku bli secara kutu (bli online kat http://www.srisuri.com/ RM590.50). Lepas tu aku bli warmer & steriliser..juga disebabkan die membelinya kerana senang nanti untuk steril & panaskan susu baby...(bli online kat http://www.mybbstore.com/ RM179.90) barangnya dan pun sampai hari ini..cepat & pantas..aku beli hari isnin, rabu dah sampai.. :)..tersangatlah beruntung aku sbb ade kwn yang sudi berkongsi info & maklumkan aku ape yg patut ader sblm bersalin ni..kalau aku sesorang alamat minum susu tepung la baby ni..."baby minum susu ibu ye ..pasti nyummy!!! :)"

Barang2 baby dan ibu untuk ke hospital telah siap2 aku pack masuk dlm beg..manela tau kan..terawal ke..jadi aku dah siap2kan semua..tinggal angkut masuk dlm kete je..surat GL, sijil nikah, salinan IC ayah, ibu pun dah siap2 masuk sampul surat..ermm..ape lagi ek..?? skang ni aku just tunggu kedatangan pumpspectra3..mayb sampai bulan 6 sebab aku main sistem kutu & byr ansur2..turn aku bln 6 sbb aku dijangka bsalin bulan 6...

nanti ader masa aku upload gambar untuk tatapan sewaktu aku pregnant n brg2 persediaan yang dah dibeli.. :)
  1. breastmilk storage beg = 29.90
  2. steriliser & warmer = RM179.90
  3. set breastpump spectra3 = RM590.50
  4. panduan penyusuan ibu = RM10
Apelagi ek..haa..tungku & bengkung utk ibu xbeli lagi..tungku aku tunggu dari adik midah..aku bli tungku moden..bengkung kalu aku g billion ke..nanti aku usha2 tgk mane yang ok..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width