Tuesday, May 11, 2010

Happy Mothers Day! :)

Masih belum terlewat untuk aku ucapkan Selamat hari Ibu kepada ibu2 yang membaca blog ku ini..ader ke yang baca??hehehe..dan untuk bakal2 ibu macam aku..Selamat hari Ibu gak.. :)

Aku sekarang ni sedang menghitung hari..byk benda yang aku hitung..hitung hari suami ku pulang dr Bintulu..hitung hari nak bersalin...hari2 tgk kalender jer...walaupun due date aku 11hb 6 ni (dlm sbln jugaklah) tp aku dapat rasakan aku bersalin awal dari tarikh tu..xtaulah..aku rasa2 jer..

Nak g kerja mmg dah malas..mood malas sgt tinggi..aku lebih suka baring..duduk bersandar..sbb aku rasa mmg aku dah xlarat...kalau berjalan mmg terasa perut ni mengeras & rasa baby terkebawah...aku mmg kagum bg ibu2 yang masih larat lg berjalan di saat2 kandungan 36minggu ni..."harap2 baby jgn ikut mcm ibu jd org malas2 ni ye..ibu malas ada masa2nyer..hihihihi" Aku tgk dlm blog tulis time2 mcm nih dah patut rehat jer..hehehe..bestnyer.. :)

Pagi tadi aku g check up perut kat Klinik tg malim..scan kali terakhir kot..yang xbestnyer aku terlupa nak mintak printed scan gmbr baby..huhuhu..xpelah..nak wat camne..tp doktor kate baby ok..berat anggaran dlm 2.7kg...kandungan air ketuban pun ok..aku pun angguk2 jer..pastu doktor suh g wat injection vaksin H1N1..sekejap jer..xsakit plak..biasenyer lps aku wat injection mesti lenguh2 tangan2..

Ahad lepas aku beli lagi barang2 yang perlu macam bengkong (Aku beli bengkong sendayu tinggi =RM40)..kain buaian, thermos, bekas air masak, breastpump manual, ape lagi ek..aku pun dah lupa..itupun aku dah xlarat nak jln..pasni mmg kena tunggu ayah blk n ayah jelah yang kuar bli ape2 brg yg xde lagi..katil baby bli kat kg jelah..sepupu aku kat sane murah..

Pasal breast pumpspectra3 yang aku bli online tu arini baru dealer Hazarina (http://www.srisuri.com)tu/ tu poskan..die kate takut bersalin awal..sementara barang tu ader die poskan dulu..sbb kalau aku dah blk kg nanti harga pos bertambah sebab masuk kwsn Felda...oklah tu..bestnyer.. :)...

Hmm..disaat2 sarat ni ramai yg menggalakkan minum air kelapa byk2..katanya supaya kulit baby bersih ble bersalin nanti..betul ke?..aku dah start bli n minum semalam..nikmatnyer..dah lama xminum air kelapa..sebiji dlm Rm2.50..effectnyer..mlm2 aku 2 kali terbgn sbb nak terbuang air..huhuhu...Tdo mlm pun dah xnyenyak..asyik terjaga jer..baby slalu sgt dah mengeras2 nih..aduh..kadang2 cuak juga rasenyer mungkin itu tanda2 awal kontraksi..harap2 lah xde ape2..kaki aku pun dah slalu sgt rase bengkak n lenguh2 kalau berdiri lama..kena alas ng sesuatu baru ok..huhuhu...

Petikan ni aku ambil dr website http://www.mengandung.com/....

"Bagi mereka yang bekerja, minggu ke-36 pula sewajarnya sudah mengambil cuti dan berehat di rumah. Puan perlu mengelakkan keletihan dan kelesuan. Senantiasa angkat kaki dan letakkan di atas bantal ataupun objek tinggi untuk mengelakkan urat timbul atau "varicose vein" dan bengkak kaki. Bayi pada masa ini sudah membesar dan saiznya memenuhi ruang uterus puan pada ketika ini. Puan akan berasa perut puan begitu penuh, sarat dan sukar untuk membuat sebarang pergerakan." :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width