Wednesday, August 25, 2010

Selamat hari Lahir Mak...

Dedikasi utk mak tersayang (Fatimah Binti Pit)...Selamat hari lahir yang ke 57 tahun..semoga Allah memberikan kamu kesihatan yg baik & umur yg panjang serta berbahagia selalu disamping abah & anak2mu..

Terima kasih juga kerana menjagaku sebaik mungkin sepanjang tempoh berpantang...terima kasih mak...luv u..mmuahhh!!!

Suamiku xcident..Irsyad demam..

Hari ni adalah hari ke3 aku menemani suami ke klinik tg Malim utk cuci lukanya..Suamiku xcident pada hari Jumaat lepas ketika pulang dr tempat kerjanya..akibat daripada itu, belakang suamiku melelas terus dan wajib cuci hari2 untuk mngelakkan jangkitan kuman..manakala jari kelingkingnya patah dan disimen..dugaan sungguh di bulan puasa ini..

namun begitu aku anggap ini ada hikmah disebalik kemalangan ini..suami dpt bersama sepanjang bulan ramadhan ini :) die pun gembira dapat berehat dirumah..penat memikirkan hal kerja..mungkin Allah beri die rehat dgn cara begini..

isnin yg sudah Irsyad pula demam..mungkin beralih bulan..berat Irsyad dah pun naik 5.5kg dlm usia 3 bln..wlaupun xbyk naiknya tp aku bersyukur..harap2 Irsyad dpt sembuh sepenuhnya...bulan puasa yang penuh barakah ini aku menjaga dua baby..semakin slim dibuatnya..berat aku pun dah menurun 54kg..aku pun terkejut tp alhmdulillah..tak payahlah aku bersusah payah menurun kan berat badan..semoga suami dan anakku dapat sembuh sepenuhnya...aku harap diriku pun dikurniakan Allah kesihatan yg baik..kalau tidak..sape nak jage baby besar dan kecik kat umah tu...hehehe

Friday, August 20, 2010

Irsyad kembung @ kolik..?.*

Fuhhh..irsyad kekembungan mlm tadi..aku xsempat mkn berbuka sampai habis...mula2 slow die nangis..lepas tu dicampur dengan merajuk & mengantuk menjadi2 nangis die...nasib baik ader carol...tp aku pun turut menangis gak sebab kesian tgk die penat menangis..puas aku pujuk..carol pujuk abis semua cakap melanau keluar...terima ksihla byk2 pd carol..kalau die xde mlm td mau kalut aku dibuatnyer...xtau nak cari siapa..

last2 bile irsyad xberenti gak nangis carol suruh aku call sape2..aku jd cuak pulak sbb td aku bergantung pd carol disebabkan die steady..last die mengalah gak..aku kol Kak Siti..then bile kak Siti dtg irsyad pun dah tertdo dibahu aku..sian die...menangis sampai tertdo..sebak hati ibu...

Cabaran sungguh mlm td..sblm die kena kolik tu lama gak aku biarkan die baring dpn tv..siap puji2 lagi..baiknyer irsyad arini...bolehla aku berbuka dengan tenang...rupenyer..angin dah masuk lps tu n terus mengaruk....aduyai irsyadku syg...

Thursday, August 19, 2010

Aku seorang Ibu....

Sudah lama aku tidak membersihkan sawang2 diblog ku ini..huhh..nak datangkan mood menulis dan mengupload photo mmg susah skang ni..kena betul2 ader feel yg sesuai..bukannya hendak memberikan alas an yang aku tiada masa disebab kedatangan org baru..tp aku mmg betul2 dah xde feel nak mengupdtae blog..wbagaimanapun aku gagahkan jua menulis sementara kursus CBT bermula..(knapelah bulan2 puasa ni buat kursus)

Hari ini sudah 2 bulan lebih aku menjadi seorang ibu kepada Muhammad Isyad Hanafie Bin Hasbullah..dan minggu depan masuklah umur Irsyad 3 bulan…tidak sabar nak tgk Irsyad cepat membesar dan aku nak die membesar di dpn mataku sendiri…alhamdulillah anakkku ini tidak byk meragam..Cuma die menangis bile lapar n nak tdo…kalu lambat bertindak sure mengamuk..hehehe..

buah hati ibu..

Harini juga genap 2minggu irsyad duduk bersamaku…mudah2an die serasi tinggal di sini..dan di taska (ketika aku bekerja)..irsyad tinggal di taska dah seminggu..so far, oklah wpun hatiku amat risau skali die tinggal di taska itu..biaselah naluri seorang ibu..sukar percaya apabila anak dibawah jagaan org lain..

Hmm..byk perkara yang hendak aku ceritakan..ape yang aku teringat bolehlah aku tulis..yang mane tertinggal terpaksalah aku skip jer…tup2 skang ni dah pun masuk bulan puase..bulan Ramadhan yang mulia…puasa kali ni sgt thriller..bersama dengan baby kesayangan..tidak menang tangan dibuatnyer….”wbagaimanapun..ibu tetap happy bersama kamu sayang…klau boleh ibu nak ayah ade bersama kita…tp apakandaya ayah bekerja jauh dari sini…” Aku harap, aku dapat menjadi seorang yang tabah dan kuat semangat dengan cabaran dan dugaan yang datang…


keluarga ku...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width