Friday, September 3, 2010

Irsyad 3 bulan ++

Semenjak Icad Irsyad masuk 3 bulan ni banyak perubahan berlaku pada beliau..Kadang2 seronok.kadang2 buat aku cuak..

Nyonyot mittens (sarung tgn) tu mmg dah tabiat sejak 2 bln lebih..tp skang lagi kerap..mmg basah slalulah..tp itu tanda die nak susu..

Skang dah makin kerap minum susu,,kalau dulu sebelah susu ibu je dah cukup..tp skang kena topup lg sebelah..kadang2 risau gak tgk mcm x cukup jer..sbb still nyonyot mitten tu..

Semenjak 2 mlm ni Irsyad xlena tdo..xtau nape, aku & suami bajet die nak blaja meniarap sbb time tdo suke mengiring2 sampai jatuh dari bantal..alih2 kpale dah kat sebelah peha aku..tapi risau gak die xselesa sbb belakang kepala die ader ruam..selalu giling2 kepala ke kanan & kiri..risau ibu ni Irsyad oii..sampai dah 2 mlm aku tdokan Irsyad atas badan supaya blakang kepala die tak berpeluh..kepala die kerap sgt brpeluh..kompius aku nak bukak kipas laju @ slow..kalau slow die berpeluh..kalau laju die bernafas laju..aduhai anakku..

Skang die kerap tersenyum2..pantang agah sikit sure senyum..sampai ternampak gusi2 yang xde gigi tu..hehehe..

Paling die suke adalah time kite bogelkn n time mandi..senyum jer..aku pun nyanyikan lagu khas time die mandi..tersengih2 die time mandi..lalalala

Tdo malam dah agak lama..kalau time balik dr Taska tu aku kena layan2 die dulu..sampai die ngantuk..bg susu..dan tertdo..slalunya die akan terus tdo sampai pg esok..cuma bangun untuk menyusu dan sambung tdo semula..tp dah 2 mlm die xnyenyak tdo..dgn ibu2 pun bile bangun pagi nak g g keje laloq..huhuhu

Hmm..ape lagi ek..haa time org bercakap kat telefon n time atok atau sape panggil nama die dlm phone mesti die diam je tgk phone tu..pdhal sblm tu mulut die bising..bile dgr org panggil nama die die jd terpegun jap..muka mcm tercengang2..hehe..

Lagi..Irsyad dah pandai tgk tv..mungkin tv tu berbunyi n berkaler2 & bercahaya..jadi menarik minta die untuk tgk..Langsir bergerak pun die tgk jer..kadang boleh jadi terdiam bile die menangis..sbb khayal tgk langsir tu bergerak2..

Nanti aku masukkan gambar2 Irsyad 3 bulan..semua dlm laptop ayah die..xsabarnya ibu nak blk ambil Irsyad kat Taska..lalala

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width