Tuesday, October 12, 2010

Irsyad 4 bulan ++

Sejak dah ader anak ni dok citer pasal anak jelah..hehehe..
hari ini Irsyad dah 4 bulan 2minggu..
24/10/10 ni Irsyad 5 bln..bestnyer..cepat betul masa berlalu..cepatlah membesar anakku..

Yang bestnyer masuk 4 bulan ni Irsyad dah meniarap..pantang dapat baring terus je die ngiringkan badan nak meniarap..pandai dah terlentang badan bile dah penat..best tgk muke die time nk meniarap..bersungguh2 dgn mata besar..mulut muncung..

Saya dah boleh meniarap =)

Yang xbestnyer ruam kat badan Irsyad makin banyak selepas naik raya..Starting kat kpale..dah elok ader kat muke pulak..skang ni satu badan kena..nasib baik kat dlm belah pampers xkena..sian tgk muka Irsyad merah2..malam2 tdo pun xnyenyak sbb die garu2 kpale..mesti miang..alahai siannyer...kalau time salin pampers, laju je kaki die ke atas kebawah (susah nak pakaikan pampers) sbb xselesa ruam kat lutut n peha die..inilah peluang die mencapai lutut n mggaru..adoyai..time ni mmg kena pakaikan mitten..kalu x melecet abis lutut die garu..dah 4 klinik pergi berubatkan Irsyad.. last aritu (8/10/10) pergi Poliklinik Slim River..dgn aunty Hummidah..doktor just bg krim aqueous.. Dalam seminggu ni nak tgk perubahan Irsyad guna krim tu..Dalam forum susu ibu ramai yg suggest guna krim aquoeous tu..harap2 ok lah..kalau tak ok gak, ibu bw jupe pakar ye Irsyad..

Sian tak tgk kulit muke saye =(

Mulut die pun smakin bising skang..kalau die sorang / bosan /nak tdo / lmbt bg susu die akan ngomel sorang2..jerit2..protesla nak susu cepat..hehehe..klakar pun ader gak..dan lagi satu dah pandai menyembur..org kate kalau baby kuat mnyemburkan air liur die rambut ibu gugur..tp mmg betul pun..aku tgk kat lantai umah aku penuh ng rambut jelah..huhuhu

ape lagi ek..arini aku try bg Irsyad susu anmum..sbb stok susu bdn yg aku mmg byk tp..mkn xpantang time tu..takut ruam makin teruk..dan..aku try sambung bg nestum merah..harap2 die kenyang n tdo lena kat taska..smlm kat pengasuh taska mngadu Irsyad meragam..nak org layan die jer..minum suusu pun muntah semula..susu ibu xbest dah ker? huhuhu..

tgh watpelah agaknyer ek..windunyer ibu..poyosla ibu ni!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width