Tuesday, March 15, 2011

Check up bulanan Irsyad

14/3/2011 (isnin) lepas pergi ke Klinik Desa Behrang Ulu for Irsyad monthly checkup..his weight is 8.2kg..oklah..kira semangat jugalah nak dukung..hehehe..kebetulan irsyad demam + batuk + selsema hari tu..aku pun tumbang timbang sekali..mak aiii..56kg..heheh..makin naik oiii..lepas ni kena la work harder untuk menurunkan berat badan..sebab dah bli VCO tu..

gambar-gambar irsyad dan hawa semasa checkup di klinik..
kebetulan pergi pada masa yang sama
Lepas checkup aku hantar irsyad ke taska semula dan ke tanjung malim untuk beli ubat demam+batuk+selsema irsyad..nak bawa dia ke tanjung malim macam kesian sebab cuaca panas..

Setakat ni irsyad just makan biskut heinz..bubur campur sayur carot + brokoli...susu pula minum enfalac A+..susu badan sudak tarak..huhuhu..dah try susu lain tapi rashes die naik..huhuhu..lepas setahun bertukar enfakid n enfagrow..harga pun dah turun sikit..oklah tu..lagi 9 hari irsyad nak masuk 10 bulan..kejap jer kan..genap irsyad 10 bulan jugaklah ayah irsyad akan berangkat ke Kota Kinabalu..nanti akan aku buat entry khas untuk itu..sekarang cerita pasal irsyad dulu..

Irsyad semakin aktif dan lincah..dalam kereta pun dah tak reti diam..jenuh bila time balik kampung..dok melayan dia jelah..lega bila time die tidur..sekarang memang panjang akalnyer..ada jer aktiviti nak di buat..tapi ada beberapa perkara irsyad ni aku lihat lain dari bayi seumurnya..die jarang memasukkan barang-barang terus masuk ke mulutnya..die akan main-main dulu..lagi satu irsyad ni kuat menjerit..bila ada sesuatu yang menarik perhatiannya..pasti dia jerit..aduhai..ibu suka itu!! ceria anak ibu ni..irsyad sangat suka senyum..bila hantar kat taska pun dia senyum tersengi-sengih walaupun dia pegang ibu kuat seolah-olah tak mau pergi pada kak wati (pengasuh)..apapun..irsyad memang anak yang baik..puji anak gituww.. :)

4 comments:

meen_farieemiee said...

irsyad mmg murah pada cenyuman...suker tgk dier

meen_farieemiee said...

irshad mmg urah dengn snyuman....suker tgk dier

jiejah said...

hehehe..the sengih boy..:)

farra8979 said...

hensemnye dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width