Tuesday, March 1, 2011

Surat Daripada Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia

Balik-balik aje dari Seminar di UPM, setibanya di office aku lihat ada sepucuk surat dari Kementerian Pengajian Tinggi (KPTM). Memang surat ini yang ditunggu-tunggu..Surat report duty & posting suamiku...bila buka aje..nah!!! Politeknik Kota Kinabalu di Sabah!!! terkedu seketika...hmmm..dalam kepala memang pikir suruh tukar..tapi dalam surat tu dah mention awal-awal "penempatan Tuan/Puan adalah MUKTAMAD dan sebarang permohonan pertukaran penempatan adalah tidak dibenarkan"...so, how? terpaksalah tabah..again n again..aku pujuk hati..takpelah..pergilah dalam setahun..lepas tu mana tau dapat tukar...officemate pun cakap macam tu..orang kata, jauh perjalanan luas pandangan..mungkin ada hikmahnya suamiku ditempatkan di situ..

En Rostam (officemate seniorku) ada bagi advice sikit..Begini citernyr..eh! Begini advicenyer.." Jgn sedih..suruh Bullah pegi dulu... jgn buat keputusan yg dipengaruhi emosi....Sesungguhnya Allah mengetahui apa yang diperlukan hambaNya" itulah yang ditulisnya dalam Skype...

Tarikh melapor diri lambat lagi..23 Mac 2011 di Putrajaya..banyak benda yang nak kena prepare ni..baju kemeja, tie, seluar slack semua kena beli..kerja sebelum ini just pakai tshirt berkolar biasa je..start from now..kena beli dah sikit-sikit..fuhhh..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width