Monday, April 25, 2011

Happy Weekend!

Happy weekend sebab ayah irsyad ada bersama-sama weekend lepas..tapi paling best dapat jalan-jalan dengan ayah irsyad+irsyad+atok & nenek irsyad kat KL Jumaat lepas..


** Setelah Sebulan Iryad Tak Jumpa Ayah **



Pagi-pagi bangun tidur die tak perasan lagi ayah dia baring sebelah dia..sedar-sedar jer die tengok je muka ayah..lepas pergi ke arahku dan terus peluk..tersengih-sengih + macam malu-malu tengok ayah die..siapalah agaknye ni..lama tak nampak


bisik hati irsyad kot..lepas lama-lama ayah dia agah & agah-agah baru dia nak..dan terus peluk..irsyad kalau peluk orang memang kuat..dan die jarang menangis kalau jumpa stranger..cuma dia akan tenung muka stranger yang dukung dia..


** Ke Bangunan KWSP & Sogo **


Jumaat pagi tu kami bertolak dari Bandar Saujana Putra ke Bangunan KWSP Jalan Raja Laut. Tujuannya aku nak keluarkan duit (PENGELUARAN PEKERJA BERPENCEN)..jeng-jeng-jeng..makcik kayo sekejap pasni..tak kayo mano pun..kerja swasta 2 tahun..kerja gomen 3 tahun..tolak-tolak tinggal ciput jer..tapi alhamdulillah..adalah sikit simpanan..aku dah plan nak buat apa duit tu..yang penting untuk melabur pasti ada.. :)



Proses permohonan di kaunter sekejap ajer..(asalkan borang dah lengkap di isi & dokumen yang diperlukan telah dibuat salinan dan disahkan)..Tempatnye besar..kaunternyer pula banyak..baru ambil nombor dah dipanggil nombornya..pegawai yang incharge pulak tu so sweet dan softly spoken..Nadia namanya :) Sekejap ajer..dan dalam 21 hari bekerja aku dah boleh cek duit dah masuk atau belum..lalala


Kemudian kami ke Sogo..kebetulan dekat je dari Bangunan KWSP..Hmm.tak der ape yang dibeli..kebetulan gaji hari Isnin..huhuhu..tapi memang tak rancang nak beli apa-apa pun. Round-round ala kadar jer..lepas tu husband ajak jalan-jalan kat Suria KLCC..ktorang follow jela..

** Ke Suria KLCC **


Paling seronok waktu tu irsyadlah..menjerit-jerit suka bila terkena air pancutan kat depan Menara Berkembar tu..just jalan-jalan je kat sana..tercapai la gak sepasang kasut irsyad..hehehe..kemudian makan-makan kat food court dalam tu..tak tau nak makan apa sebab perut kenyang lagi..aku bile lasagna ayam & daging..muaknyer.. :p


** Pulang ke Tanjung Malim **


Tak sampai tengahari kami dah berangkat pulang ke Tanjung Malim..macam sekejap pulak berjalan-jalan..tapi puas hati..





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width