Saturday, April 23, 2011

Irsyad 11 Bulan

Dah masuk sebelas (11) bulan dah anak bujang aku ni (24.4.2011)..bulan depan dah masuk setahun setahun..Irsyad yang semakin lasak sekarang sukar nak dikawal..ada saja aktiviti yang nak dilakukan..selagi tak tidur selagi itu tangan, kaki, badan, mata dia ligat bergerak-gerak..payah juga nak tidur sekarang ni..Kadang-kadang tu kesian kita tengok mata dia dah merah tapi die tetap tahan sebab nak bermain..Apepun seronok tengok anak ibu ni sihat, cergas..ayah irsyad pun gembira dapat tengok telatah irsyad yang dah pandai & seakan dah matang ni..

Kat bawah ni list of perkembangan irsyad sekarang ni :

*Dah ada 2 batang gigi yang sangat comel belah bawah...belum tumbuh abis lagi.

*Dah faham bila kita suruh beratib "la'ilahaillallah" dia kan gerakkan badan ke kiri ke kanan..tapi kena kawal badan dia masa ni..sebab dia buat over sangat sampai nak terjatuh..hehehe

*Pandai waving..bila kita cakap "babai"...

*Pandai geleng kepala kalau taknak..

*Pandai nangis nak ikut aku atau sesiapa nak keluar rumah

*Pandai amin bila lepas baca doa makan...die akan serkup muka dia lama-lama dengan dua tapak tangan yang comel tu..

*Nak tidur bila betul-betul mengantuk..selagi tak ngantuk dia x nak masuk buaian..dan akan keluarkan kaki untuk keluar sendiri..hish..aksi bahaya irsyad ni..

*Yang terbaru..dah pandai salam dan cium tangan..hehehe..tapi bukan die cium tangan, dia buat macam nak makan..siapa yang salam kenalah air liur die sikit..hehe

*Bila kita nyanyi lagi 'hentak kaki sebelah'..beriya-iya dia akan hentak kaki dia.

*kalau lambat dapat susu..mengamuk satu alam..

*Dah boleh berdiri lepas tangan tapi masih takut nak melangkah lagi..kalau nak melangkah kena ada bantuan..

*Baru belikan kasut..tapi macam jakun bila pakai & hentak-hentak kaki nak suruh bukak..dia tak selesa kot..menyesal gak tak ajar dari awal..hmm..


Boleh ke aku jaga seorang diri irsyad ni..lasak dia lain macam..sukar di kawal kalau time die mengamuk tuh..guano..guano..


wajah-wajah irsyad

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width