Monday, April 11, 2011

Kursus Perisian MapInfo Siri 1 (UP07/11)

Esok kursus kedua ku bermula 12-15 April 2011..Peserta kursus lebih kurang 20 orang..ramai yang menarik diri di saat akhir..Tak sempat nak cari peserta pengganti..yang tak jadi datang tu pun tak bagi nama pengganti..hmmm..


Perisian MapInfo ini adalah salah satu Perisian GIS selain daripada ArcGIS, ArcView dan lain-lain..Bagi PTD, PBT dan JUPEM memang menggunakan perisian ini dalam kerja-kerja seharian mereka..biasanya staff yang baru bekerja dalam agensi kerajaan tersebut akan datang berkursus untuk dapatkan ilmu dalam perisian ini..Di mana-mana jabatan sekarang pun telah mengaplikasikan GIS..Boleh dikatakan hot lah kursus ni sekarang..lebih-lebih lagi sekarang projek ekadaster dan etanah menggunakan perisian ini..

Seronok gak mengajar kursus ni..sebab hands on..penceramah duduk depan dan follow step yang disediakan...untuk kursus ini, kami penceramah dalam jer yang mengajar..


So, siapa yang berminat bolehlah contact saya ataupun apply dalam espek INSTUN :)

slide nak mengajar esok.. :)

8 comments:

maz said...

salam.

ada tak kursus ni untuk tahun 2012. berminat. sy dr jabtn pertanian.

maz said...

salam.

ada tak kursus ni untuk tahun 2012. berminat. sy dr jabtn pertanian.

maz said...

ok i dh check ada kursus mapinfo. u ke yg ajar? heheh..dh try daftar eSPEK..tp no kp takde dlm sistem..maybe i bukan jab bwh nre. staff jab lain dr nre u terima tak?

jiejah said...

terima...daftar je dulu k..yup, sy & beberapa rakan yang lain mngajar.. :)

Hafiz Rameli said...

Slm.. Ada kursus yg u anjurkan tuk swasta @ kursus secara dlm talian?

jiejah said...

Wsalam..kursus utk swasta biasanya pihak compny encik mohon sndiri secara bertulis kpd pihak INSTUN..dan kursus scr taluan belum ada lg.

Hafiz Rameli said...

Klau for personal ada x?

Hafiz Rameli said...

Slm.. Camne tuk kita nk dptkan degree, contohnya dr point A ke point B?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width