Tuesday, May 3, 2011

Cuti 1 Mei 20011

Macam biasalah..cuti jer kompom balik kampung..1 mei jatuh pada hari Ahad..So isnin tu dptlah kami ni cuti..tapi balik kampung kali ni lain macam sikit...jalan semua jem..even aku balik Sabtu petang..ingatkankan Jumaat & Sabtu pagi jer jem..Sabtu pun jem..dah terlampau banyak kereta penduduk Malaysia ni..even jual mahal pun memang orang akan beli gak kereta ni..sebab suatu keperluan utama..

Bermula di area Seremban dah start jem..apatah lagi di hentian rehat..tak selesa kalau nak berhenti & makan berhimpit-himpit..kemudian start jalan nak masuk ke susur Tol semua jem..sampailah ke destinasi keluar ke susur Tol Tangkak..jem..punyalah banyak kereta..aku ingatkan ada masalah dalaman Tol..rupanya2..terlalu ramai yang balik kampung..

Akhirnya sampai jugalah aku kat kampung..pada pukul lebih kurang 11.00malam..irsyad yang nyenyak tidur pun terjaga bila sampai kampung..

Ahad : Pergi Kenduri Di Segamat..singgah jakel jap beli baju raya..punyelah ramai orang gak kat sini..almaklumlah ada jualan murah..fuhh..rase nak cepat jer keluar..suami cadang tahun ni kaler biru muda..dapatlah cari baju raya tahun ni dengan tema kaler biru muda..jeng-jeng-jeng..

Sabtu : Pagi-pagi dah aku bertolak blk ke Tg. Malim..tak sanggup aku nak menempuh jem..irsyad ikut tak?irsyad dok baik2 dengan atok yer..isk!isk!isk!


posing sebelum g kenduri


irsyad + mak + nana pun berposing gaks


ni sepupu aku..hasnizah a.k.a ikin..tengah pregnant anak ke2..due bulan puase ni..huhuhu




mak ku..di depan pelamin..


makan-makan di Selera Timur..irsyad & atok


irsyad dengan atok lagi..hehehe..irsyad kehausan menunggu kedatangan hidangan..

yang nampak separuh tu mak & Nong



lauk pauk dah sampai tapi nasi pulak tak sampai-sampai..huhuhu


pic last ni sajer tempek..kek utk alifah..kawan adik aku..birthday die 1.5.2011 lepas..oleh kerana diaorg hantar aku samapi tg malim..aku blanjerlah kek ni..tapi kalau tak hantar pun aku memang nak blanjer..hehehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width