Friday, May 6, 2011

The Deep End of The Ocean

source: google

Aku menonton cerita tajuk di atas pada malam rabu (4.5.11). Start pada pukul 10mlm dan habis pukul 12mlm..Tak tau nak tengok cerita apa malam tu..Tukar-tukar channel 102 (TV2) tengoklah info die sekali..agak menarik sinopsis yang dipaparkan..So, mata aku terus tertumpu pada cerita ni...sampai habis..meleleh-leleh air mata aku..sedih..tersentuh habis..hati ibu ini begitu tersentuh melihat cerita ini.. Bolehla layan tv sebab dok sorang..

Mengisahkan sebuah keluarga yang kehilangan anak lelakinya dan terjumpa semula selepas 9 tahun kemudian. Bila terjumpa anaknya itu telah berada dalam jagaan keluarga angkatnya yang dianggap keluarganya sendiri. Hati ibu mana yang tak runtun bila anak yang di cari-cari selama ini sudah tidak kenal famili sendiri dan tidak mahu tinggal dengan keluarga sendiri..Aku suka pelakon-pelakonnya yang berjaya menghidupkan watak..lebih2 lagi watak ibu..bermain dengan emosi..psykologi berkominikasi dengan anak-anak yang lain yang mengalami tekanan rasa iri hati..kasih sayang..dan banyak lagi..

Boleh klik di sini untuk melihat ringkasan cerita

Bila aku search di Wikipedia, rupa-rupanya cerita ini telah di adaptasi dari sebuah novel juga dari tajuk yang sama. Dah lama rupanya cerita ni..novel tu release pada tahun 1996 dan difilemkan pada tahun 1999..


ini novel yang dimaksudkan..

Apepun cerita ini berakhir dengan happy ending...zzZZZZ
Kalau nak tengok rasanya ada dalam youtube..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width