Tuesday, May 3, 2011

Irsyad di kampung

Semalam aku balik ke Tg Malim tumpang adik aku Nong..tanpa membawa irsyad..kalau ikutkan hati..memang berat hati nak meninggalkan & berpisah dengan anakku ini..tapi kali ini..atas pujukan mak abah aku..dan setelah aku berfikir baik2..aku kena tinggalkan dengan mak abah aku buat sementara waktu..Antara reason aku ialah :-

1) Irsyad semakin lasak..kerap sangat terjatuh bila time die memanjat. Dia perlukan pemantauan penuh ketika aktiviti panjat memanjat tu. Kadang-kadang time tidur tu pun die macam terperanjat..sebab penat kot..


2) Di taska pengasuh ada seorang..sedangkan bayi + kanak2 ada 7 orang..mesti perhatian tak dapat diberikan sepenuhnya walaupun aku akui pengasuh tu cekap & pantas melakukan kerja..tapi..aku perlukan irsyad dijaga sepenuh perhatian..dan pendedahan+layanan+menonton televisyen..dan bermacam-macam lagi kekurangan di situ..

Hmm..kalau Irsyad dah besar sikit dan boleh berdiri tegap + berjalan..yakinlah sikit aku nak tinggalkan disitu..takper..tak lama lagi irsyad dah nak jalan..teman ibu yer irsyad..

Ni time nak bagi die bubur..mula-mula je baik duduk depan aku dan bukak mulut..bila perut dah agak kenyang mula die merangkak pergi bawah meja & kerusi..taktaulah ape yang best sangat duduk bawah tu..bila kita datang dekat mula die menjerit-jerit konon kita nak kejar dia..sambil tangan dan kakinya berputar-putar..irsyad..irsyad..

1 comment:

BULLAH said...

Comel lak tgk Irsyad xde gigi time ni kan?? hehehee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width