Thursday, May 12, 2011

Sekembalinya Irsyad

**Irsyad di rumah..bersama nenek & sepupunya dia Feena yang byk celoteh..

Sekarang irsyad semakin sukar dikawal, dalam kereta tak duduk diam..sekejap nak ke depan..sekejap nak ke belakang..panjat2 lagi..apatah lagi di rumah....huhuhu..
lagi satu die sangat suka dengan sampah2 kecil & bender berlubang yang boleh dikorek2..aduhai..kalau kat kedai makan satu kedai makan dengar suara dia jerlah..mesti nak juga apa yang kita makan..tak dapat protes..so kenalah bawa makanan die sama..biskut ke, bubur ke..lepas tu kalau duduk kat baby chair tu boleh tahan berapa minit jer..lepas panjat mintak keluar..

Irsyad balik sini haritu dah berambut pendek..nampak kemas sikit..rambut die lebat..so, bila selalu berpeluh dan tak berapa kemas..atuk cakap 2 kali bawa irsyad pergi gunting..kali pertama untuk side tepi..lepas tu die dah tak duduk diam dan terus balik..bawa kali kedua baru kemaskan bahagian belakang..huhuhu..

Sekarang memang kuat sangat protesnya..tapi taulah kalau lama sangat tu tandanya nak susu & nak tidur..tidur pun dah kurang..asyik nak main n explore sane sini..bila merajuk @ menangis yang tak nak berhenti aku akan bawa satu tempat yang dia akan diam..teka kat mane??tempatnya adalah bila kita bukak peti ais..automatik dia terdiam dan bertukar jadi sangat suka...excited kot nak main-main barang dalam tuh..hehehe..bila dah dia ibu dia pun tutup semula..hahahha..tapi bagilah dia pegang satu barang yang sejuk kat dalam tu...

Lepas tu dah pandai main remote & tekan-tekan menghala ke TV..bila channel bertukar mula dia buat muka tak bersalah tengok orang sekeliling dan tekan-tekan lagi..dengar lagu pun dah pandai henjut-henjut badan dan angguk2 kepala..paling best bila dengar azan paling die suke..die akan buat muka macam sedih die buat suara konon-konon macam azan jigak..aaaaAAAAaaaAAA

Kalau tengah main-main ternampak ibu sikit mesti nak ikut..kalau dia peluk kuat-kuat tu & merengek maksudnya suruh kita dukung dan bawa jalan-jalan keluar..memang paling dia suka kalau bawa keluar rumah..lagilah kalau naik kereta..menjerit-jerit..aduhai..semalin membesar ankku ini..memang tererla kalau ibu yang pregnant anak kedua @ ketiga time anak tengah lasak macam ni..kalau aku..taktaulah lagi..huhuhu..


Bukan main suka dengan objek-objek macam ni..hehehe


Sekejap jer hancur kucing mainan tu dibuatnya..


Apela tuh yang digodeknyer..



Feena..kuat celoteh..kuat berangan..hehehe..budak comel & manja...




feena & irsyad



feena & irsyad lagi..


feena & irsyad pakai spek..



feena + irsyad + nenek


atok + feena + irsyad


*Berat badan dah turun 1 kg..mungkin sebab tak kerap makan malam kot..sekarang dah 56kg..4kg to go..huhuhu

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width