Tuesday, June 14, 2011

Masih Lagi Problem Keretaku itu

Hmmm..ingatkan masalah sudah selesai..tapi..masalah yang sama berulang kembali..fuhh..petang semalam lepas balik kerja aku ke kedai ane depan keluar simpang masuk INSTUN tu..on the way nak balik ke rumah jer..tiba2 aku rasa rpm turun naik & tak stabil kelajuannya..jadi berat lagila pulak..tapi aku tekan ajerlah minyak...sampai kat tasik surau INSTUN tu aku berhenti jap & terbau hangit..fobia betul aku dengan bau hangit2 nih..hmm..aku relax dulu..dah sejuk baru aku sambung ke parking apartment aku duduk tu...

Lepas tu aku kol lah mekanik india (Deva Auto) tu..die kate kalau masalah lagi tu maksudnyer problem kat master pump..die belah dalam..ayoyo..aku tanyer kalau baiki tu kena cas berapa?..then die kate dalam 2 ratus lebih..ye ker ek?..tapi dia suruh datang dulu..kena bukak tengok baru tau..mane tau rosak sikit & mungkin lagi murah..(aku tulis ni pun dah macam ayat putar2 dah)..huhuhu..



inilah gambar master pump brek aku search dari google

So, esoklah kot aku pergi dengan abahku kejap..insya'Allah abah akan sampai petang ni dengan emakku, irsyad + mirul..nasib baik sempat aku masak blk tengahhari tadi..macam charlie chaplin dibuatnyer..

* Dah lama tak imbang berat badan..haritu cuti seminggu siang malam aku bedal masakan kat kampung..rugilah kalau tak makan..lepas tu pergi kursus di Teluk Intan bagaikan ke syurga makanan..mungkin naikkah?mungkin turunkah? itu tidak mungkin...dan ramai yang kata aku makin tembam..huhuhu..takper..lepas ni bulan puasa..inilah masanya aku nak kembali menurunkan berat badan dengan jayanya..hehehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width