Sunday, June 26, 2011

Master Pump Brake Already Change

Pagi sabtu tu abah aku try bawa keretaku ke Pasar Behrang Stesen..Mula-mula tu ok jer..On the way balik ke rumah tibe jadi berat dan tiba lagi terbau hangit..so, dah berlaku sendiri depan mata abahku..bila dah reda sikit baru ktorang sambung perjalanan bawa balik rumah..


Kemudian kami terus ke Bengkel Kereta Deva Auto tu & nekad tukar ape yang patut sebab hari tu free (Sabtu)..dan abah aku pun ada..jadi, kami bawa 2 kereta..aku bawa Naza Suria & abahku bawa kereta suamiku untuk balik rumah annti...jenuh nak menunggu..jadi kami just tinggalkan jer kereta tu..


Dekat satu hari gaklah keretaku dok kat Deva Auto tu..sebelum dia tukar ape2 tu mekanik tu selaku tuan punya bengkel bgtau aku dulu apa yang dia nak tukar..dia kata satu set master pump tu dalam RM340..aku kate ok jer sebab sebelum tu aku dah tanyer abang aku harga master pump tu..dia pun kata lenih kurang 3ratus lebih..so confirm aku tukar master pump..


Lebih kurang 9.45 malam baru mekanik tu call aku & kata "dah siap"..hehehe..sebab sebelum tu dldm 2 kali gak aku call tanyer ok ker, dah siap ker?..hehehe..so aku datang dengan abah & adikku..bila test bawa nampak ok n sedaplah sikit..tapi brek dia macam jauh sikit..kena tekan dalam2 baru makan..Mekanik tu kata dia tak nak kasi jem lagi brek tu sebab tu dia bg dalam sikit, kalau tak boleh jadi jem..patutla..sebab sebelum ni brek kete aku mmg kalau tekan sikit dah makan..kiranya macam terkedepanlah badan orang yang 1st time guna kereta aku bila tekan brek..hehehe


Total semua = Rm380..RM320 set master pump brake + upah pasang semua =RM60..esoknya dia siap follow up tanya aku ok ke kereta u?...dia suruh aku try bawa jauh2..hehehe..so far dah 2 hari ni ok jer aku guna..harap2 ok selama2nya..jumaat ni aku nak blk kampung..harap semuanya ok..terima kasih kepada abahku yang menolong...kalau aku sorang2 kat sini buruk gitulah kereta ni...huhuhu

Ini ke rupa master pump brake?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width