Tuesday, July 12, 2011

Mood Sabah bah..

Walaupun dah 2 hari berada di Semenanjung..ingatan di Sabah ada lagi..adakah aku terpikat untuk duduk di sana? hehehe..sebenarnya kaki aku lenguh akibat berjalan kat sane...dan yang paling best bersama en abg saya..kalau ikutkan semua urusetia kursus akan balik hari khamis jumaat lepas..tp aku extend ke ahad..spend masa bersama en abg..sebab masa kursus xsempat nak berjalan2 bersama..aku sebok dengan kursus dan dia dengan kerjanya..jumpa pun time malam jer..opsss..hehehe..

En abg seronokla tiap2 malam tidur hotel..sejuk2 gitu..dan die nampak excited bila aku datang sana..layan sebaiknya..tenkiu yer en abg..(mesti meluat orang yang baca ni..abaikan lah yer biasalah suami isteri dok jauh ni rindu-rinduan..kalau dekat gaduh-gaduhan...)

Habis je kursus aritu en abg & opismatenya terus ambil aku di hotel & ktorg makan tengahari di area dekat dengan 1 borneo...diaorg memperkenalkan makanan Nasi Bangus..pelik je bunyinyer..nak try gak..harganya dalam RM11 lebih..aku dah lupa berapa..nak ambil gambar beriya2 segan sebab ada opismate en abgku..

inilah dia nasi bangus..bersama ikan terubuk goreng..kira makanan paling special kat kedai ni..terhangat di pasaran!

Malam tu kami plan ke 1 Borneo..sebelum tu kami makan kat kedai makan yang en abg selalu lepak..dekat area perumahan Indah Permai..lepas tu singgah jap ke pasaraya lintas..aku belikan kemeja kat situ..sebab murah..hehehe

di pasaraya lintas..gaya jer ni..tak beli pun ape yang dibelek tu..

dan lepas tu terus ke 1 Borneo..ingatkan nak cari handphone untuk en abg..dan tersinggah ke kedai SAMSUNG..terus melekat di situ..dan dengan aku sekali terbeli gak handphone..kami beli handphone yang sama..Samsung Galaxy SL...2 set dapat RM2500..murah x?..anggap tu aku hadiahkan untuk en abg & en abg hadiahkan untuk aku..leh ke macam tu?hehehe..malas nak round2 cari handphone & tawar menawar..kira okla tu kot..nak sedapkan hati

pilih-pilih nak yang mana..ada samsung galaxy tab, galaxy SL, galaxy mini dan yang terbaru galaxy II

en abg tengah memilih & mencuba..chewah..

jeng-jeng..telah menjadi hak kami yang masih terkial-kial menggunakannya..hehehe

Kemudian dengan excited godek-godek handphone baru kami ke Tanjung Lipat..kat situ ader berderetan kedai2 makanan laut berdepan dengan pantai..meja2 disusun di tepi2 pantai tu..oleh kerana perut kenyang lagi, kami just order udang goreng butter & sotong goreng tepung..itupun jenuh gak nak menghabiskannya..Dah lama kat situ kami terus balik..kena tidur awal..esok nak pergi jalan2 lagi.. :)

1 comment:

Mimie Khazami said...

wahh, daring sampai ke Sabah bahhh.. cool!!! suker tengok kebahagiaan kalian, semoga kekal sampai syurga... Amin... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width