Thursday, July 7, 2011

Sakit Pinggang

Hari ni dah hari ke-4 di Sabah...semalam tak sempat nak post entry aktiviti yang dibuat...letih..tak taulah kenapa..sakit pinggang dibuatnya..penat menilik mutiara dari satu kedai ke kedai...cari t-shirt untuk anak2 buah..penat tawar menawar..huhuhu...

Ini para peserta kursus dari JUPEM Sabah..ada dari tawau..sandakan..

Buat latih amal di persekitaran hotel..dekat je dengan pasar filipina..sambil buat latih amal..kita cuci mata...hehehe..

masa memborong souvenior untuk anak2 buah, kawan2 & saudara-mara..mutiara kat pasar filipina memang mahal..tinggi giler diaorg letak harga..paling murah pun kalau beli mutiara air masin satu set rantai macam dalam gambar kat atas tu dalam seratus lebih..kalau mutiara air tawar mahal gak..dan paling best aku dah jumpa port paling murah petang semalam..satu set rantai & gelang dapat dalam bawah RM100..tapi bukan untuk aku...midah kirim..hehehe..tempatnya di night market..brooch kat sini pun murah giler..so, pengajarannya..kat pasar filipina tu boleh usha2 jer dulu..tapi kalau nak murah di night market..petang semalam aku tempah 10 utas mutiara tangan & satu set mutiara air masin

brooch ni aku tak tau beli untuk siapa..t-shirt hijau tu untuk anak-anak buah termasuk irsyad..semua barang di atas aku beli di pasar filipina kecuali broch kecil2 tu...nasib baik rantai mutiara tu aku beli satu jer..itu pun susah nak dapat murah...petang ni nak ambil barang yang aku tempah semalam di nignt market...xperla sesekali pergi sini..lepas ni dah tau port mane yang murah aku kirim dengan en. abg jer kalau nak lagi..hehehe

Baru kejap tadi turun jap jalan-jalan dengan en mann ke pasar filipina..en mann nak beli kain pelekat samarinda...unik sikit kain tu sebab die basah..kena jemur dulu kot kalau pakai..aku pun terjebak beli gak..kedai2 kat situ letak harga Rm 48 ada..RM 50 pun ada..paling murah pun dapat tawar RM20..lepas tu kami beli kuih cincin..dan en mann beli kuih cincin & amplang..
walaupun lenguh tapi bile bab berjalan ni laju jer...hehehe..hari ni en mann, tan & en zamri akan balik dulu ke INSTUN...flight diaorang pukul 3 lebih petang...so esok aku kena ambil alih sebagai urusetia...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width