Tuesday, October 4, 2011

Ayah Pulang

29 Sept 2011..ayah irsyad pulang direct dari Kuching...kenapa dari Kuching? sebab ayah irsyad berkursus induksi umum di sana selama 2 minggu..
so alang2 khamis tu boleh balik, ayah terus balik ke semenanjung...jimat cuti satu hari..
tapi aku yang kena ambil cuti jumaat tu....
so khamis malam terus balik ambil en abg di LCCT..dan terus balik kampung...
jumaat tu balik ke keratong..dapatlah satu malam untuk en abg lepas rindu dengan mak ayahnya..sabtu blk semula ke tenang...dan ahad balik ke sabah semula..
dan aku ke tg malim...begitulah rutin kami yang duduk berjauhan ni..kejap jer jumpa..
sob!sob!..bilalah dapat duduk bersama-sama...

menyusu sambil belajar dengan ayah..

posing lepas bangun tidur..lepas tu menangis tak dapat nak pegang handphone ibu..

sebelum balik..irsyad manja2 dengan ayah dulu..

tata ayah...ibu windu ayah...

Cerite pasal irsyad pulak..
Irsyad dah pun 16 bulan = 1 tahun 4 bulan..
semakin aktif..nampak macam kuat merajuk + mengamuk..
mulut pun semakin kecoh..ader je benda yang nak dibebelkan..tapi tak faham..hehehe
dah boleh di suruh & faham kita cakap..boleh panggil "ayah", "abah", "nenek", "lowi", ..dan yang selalu irsyad sebut "apetapeta"..kadang2 sampai tegang2 urat leher nak bgtau kita sesuatu..sambil tangan tunjuk2 apa yang dia nak @ bgtau..

* semasa kursus induksi, en abg bgtau dia dapat pengucapan awam terbaik...tajuk pengucapan awam dia "kebaikan cerita animasi"..bila aku dengar isi2 ucapan dia tu memang best ..begitu juga dengan susunan ayat..dia ni jenis berfikir dulu sebelum bercakap..tapi kontra dengan aku..aku selalu cakap dulu baru berfikir..huhuhu..dia memang penggemar cerita2 kartun ni..terutama naruto shippuden...kalau time cerita dah start tu..memang tak boleh usik + bercakap..fokus betul2...aku buat2 merajuk pun tak layan..huhu...

2 comments:

Ummi Mahmood said...

bukan main suka yer icad dgn ayah dia...mak dia plak..bukan main manja lagi..ekeke

jiejah said...

ekeke...bukan dapat jumpe slalu......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width