Monday, October 17, 2011

Pindah Kuarters Baru

Isnin minggu lepas semua staff yang nak berpindah ke kuarters baru dah dapat kunci..aku je baru ambil tadi..sebab minggu lepas seminggu aku tiada di office...so, tengahari tadi jenguk2lah rumah yang bakal nak duduk ni...agak besar sikit dari rumah lama..kabinet dapur, almari solek & baju semua dah ada..biasalah kuarters kerajaan..alhamdulillah kemudahan kat sini semuanya lengkap..


Aku tak start apa2 lagi untuk pindah ke rumah baru ni..dengar cerita 1 November ni semua dah kena pindah....basuh rumah pun belum..nak cuci sendiri ke upah akak2 cleaner ek???


Lepas tu aku tengok banyak gak tingkap & kena prepare langsir baru ni...kalau tak sempat pasang dulu langsir2 lama..tapi rasanya macam lagi panjang saiz tingkap & sliding door rumah baru ni...terpaksalah senteng langsir rumah aku tu..buat sementara waktu yang dah suntuk ni...


tapi macam ade tak kena dengan susunan almari solek & baju dalam bilik ke 2 & ke 3..dengan perletakan suis 3 pin tu..hmm..macam susah je nak letak katil bujang atau queen...harap2 boleh ubah susunan almari2 tu nanti..lagi satu almari untuk tv pun dah fix pasang kat dinding..nampaknyer dah tak boleh ubah lagi...


So, dah kena start ni..sebab sabtu ahad aku jarang ada..jadi, start petang habis kerja ni aku nak g basuh/mop2/ngelap2 lantai rumah tu...habuk2 pun tebal aku tengok tadi..


2 benda wajib yang kena buat sebelum sabtu ni....:-

1) Bersihkan rumah - basuh/mop/vakum

2)ukur tingkap - untuk buat langsir

6 comments:

Ummi Mahmood said...

tak ada gambor ker kuarters baru? nak tgok..

jiejah said...

aku tak amik gambar..sebab mcm takut nak amik..sok sebelum cuci aku amik...and tepek kat sini..

Halen said...

Hi jiejah.. Lama btol x singgah sini hihi. Waaa best la x lama lg nk msk rumah br ye.

jiejah said...
This comment has been removed by the author.
jiejah said...

hai halen..lama menyepi..sebuk belajarkan..kejap jer nak abis semester..

A'ah nak pindah rumah baru ni semangat sikit..hehehe

Susie said...

bestnya kait dapat umah baru....leh la buat langsir cantik nnt...ehhehehe..xcited masuk umah baru kan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width