Monday, October 3, 2011

Turunkan Berat Badan Weh..

Dah lama tak menimbang berat badan...sekali timbang amik kauuu...58kg..perghhhh....naik 3 kilo lepas raya...last aku timbang masa bulan puase 55kg...nasiblah badan...aku sendiri yang makan tak beringat...memang pulun habis2..makan aper sajer..tak taulah kenapa..kuih raya kat rumah tu selagi tak habis memanglah menjadi habuan kuadap-kudapan bila tengok tv..almaklumlah icad kat kampung..bermaharajalela aku dengan makanan...huhuhu...sekarang terimalah akibatnya..lemak2 dah terkumpul...



sumber gambar : google...

tapi berat aku tak sampai tahap obes lagi..bmi masih normal..


Kalau dulu masa pregnant, 58kg tu berat masa aku mengandungkan irsyad 5 bulan kot...bila irsyad dah lahir & berumur sebulan pun berat aku turun ke 58kg..lepas tu terus turun sebab eksited menjaga irsyad + breasfeeding + bulan puasa..jadi berat aku turun 53kg..lepas ni boleh ke mencapai berat macam tu??...

So, start arini aku tak boleh hangat2 taik ayam lagi..start bulan Oktober ni aku kena kawal pemakanan aku..tak boleh makan semborono..kalau tak aku sendiri yang rugi..tak best badan besar2 ni..kena beli baju lain..baju & seluar yang kita sayang tak boleh pakai..cepat penat..nak tidur jer...

Perancangan aku...-->>>

1) Puasa ganti + sunat hari isnin & khamis ( yang free)

2) Kurangkan makan waktu malam (target taknak makan nasi)

3) pergi gym....kalau free gak ni..jom midah

4) banyak minum air masak dari yang manis2

5) aerobik kat rumah..lalala


Kita tengok awal bulan November ada perubahan tak kat berat aku...caiyuk2!!!



58kg --->>>??? kg

2 comments:

ema catchy said...

nak join gak diet2 ni..berat dah naik gak ni

jiejah said...

jom2 cik ema..kt tgk bulan depan saper berjaya turun banyak kilo..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width