Wednesday, November 30, 2011

Berseminar di Langkawi



ituler tajuk seminarnya...& lokasinya...maleh nak taip..hehehe..
pergi naik bas INSTUN sampailer Kuala Perlis..lps tu naik feri sampai ke Pulau Langkawi..

jeti kuala perlis



dah sampai & check in hotel..dlm 6.30pm..bertolak pagi tu pukul 9.00am..jauhnya...huhuhu

cuak gak naik feri ni..maintain cool jer..cuma terasa kecut perut bila dilambung ombak yang tak berapa kuat..bila dh nampak pulau2 tu tandanya dah nak sampaila..lalalala..

time ni waktu berseminar...ada 3 topik..2 org dr penceramah INSTUN dan yang last dari JKPTG
sesi yang last paling best..byk humor...

paling yang ditunggu2 bila habis berseminar...kami bersalin pakaian untuk keluar bershopping..aku eksited sikit sbb 1st time pergi Langkawi..huhuhu
kami naik van seramai 6 org..total RM12..1st place kami pergi ialah Idaman Suri..geram je aku tengok pinggan mangkuk yang boleh tahan murah harganya..tapi bila fikir nak mengangkutnya payah..aku beli set sudu, senduk, set pisau & alatan memasak..mcmlah aku selalu
memasak..ekekeke...

Lepas tu kami pergi ke Pekan Kuah..kat situ kami pergi serbu ke HIG-Haji Ismail Group..kat sini sama je barang yang ada di Idaman Suri..cuma aku tgk coklatnya murah sikitlah..so aku tapaulah beberapa coklat yang sangat best pada tekakku...aku tak beli banyak sangat..sebab dekat sebelah hotel yang aku duduk pun ada Company nama Cina..aku lupa pulak sekarang ni namanya..so, aku bajet nak beli selebihnya di situ....

inilah hasilnya ke sane ke sini menaiki van bersama kak G, wana, min, anak buah kak Gee & adila..

time ni dh nak blk..berkumpul pukul 10.00am di lobi..

posing dulu sebelum tunnggu bas yg disewa..

ini di jeti Langkawi..

tengah menunggu tiket feri pukul 11.30am

kak G, aku & adila..tak sabar dah nak sampai rumah..lalalala

Tuesday, November 29, 2011

Insaf

Aku tersentuh bila terbaca kata2 kartun diatas...-aku copy dari wall facebook member..

insaf...

*tersentuh sebab aku tengah takde suara sekarang ni..aku nak order mutiara via phone call..tapi takut akak tu xfaham & xclear apa yang aku cakap..so kena tunggulah bila dah ok sikit..

I.R.S.Y.A.D

Enjoy tgk gambar dulu....


IRSYAD

irsyad & kakak fina


aksi gediks irsyad


irsyad & kakak fina


Dah lama tak cerita pasal anak bujangku ini..apapun..gambar2 ni masa dia 1tahun 5 bulan...sekarang dah 1 tahun 6 bulan..besar dah...nampak bijak..hehehe...puji anak sendiri..aku jumpa anak bujang ni hujung minggu jer..bila aku balik kg jer mmg excited giler nak dukung ng aku..peluk kuat2..terharu..bila nak berpisah pun macam tu..lagi satu sebab dh pakai tudung..peluk erat2..tak mau lepas..syian anak ibu ni...sabar yer..ibu ng ayah cuba cari jalan penyelesaian untuk kt duduk sama2...


irsyad sekarang sangatlah aktif..kalau bw pergi kedai makan sekejap je duduknya..lepas tu dia minta turun kerusi & nak sorong kerusi tu..sangat susah nak mkn sekarang ni..kuat menjerit..banyak yang faham kt cakap..mana buku..dia akan ambil buku..sambil tu mulut dia akan mengomel cakap bahasa dialah...dia suka tgk video dia dalam henphone ibu..bila dia tgk kadang2 dia sendiri tergelak sorang2..ternganga2..hehehe..lagi satu pandai dah main Talking Tom yang kucing ikut kita cakap tu..die pun sebok nak cakap.."apeyapeya"..ape2lah irsyad..dah malas ckp die tumbuk2 kucing tu..jumaat ni kt ibu blk yer...miss u...mmmuah..

Pindah Kuarters Baru

Inilah gambar kuarters baru...tapi ni rumah kosong lagi...perabot dah fix...ada 4 bilik..3 bilik tidur dan 1 stor...bilik air ada 3..


Tarikh Pindah : 31 Oktober 2011

Nama Kuarters : Sri Permata


Sangat selesa..almaklumlah rumah baru..hehehe



Ini gambar2 masa baru berpindah..terima kasihla kepada ajk-ajk pindah rumah..hehehe..my famili..kawan adik aku alifah & sepupu aku Kaklong..tanpa pertolongan korang mungkin langsir tu tak pasang lagi..ekekeke...dan terima kasih kepada en nordin landskap & the geng yang tolong angkat2 barang..


sampai hari ini en abgku tak tengok lagi rumah baru...tv baru pun tak tengok lagi...huhuhu..sodeh den..

Selamat Hari Lahir Abah

Baru ni nak upload gambar masa besday abah..kebetulan masa ni aku berkursus utilti kat johor tu, so bermalam di rumah abang aku di Kulaijaya..Birthday abah aku pada 26 Oktober..kebetulan cuti Deepavali..abang aku belikan kek saje2 je..ikukan abah aku tu mane nak kek pun..die lagi suka makan2 jer..irsyad jelah over bila tengok lilin tu..tapi tak reti2 gak nak meniup..terkembang kempis hidung dia..huhu..

apepun..Selamat hari Lahir Abah...yang ke 58 tahun

Semoga dipanjangkan umur & sihat tubuh badan & dimurahkan rezeki..



irsyad & atok..

WorkShop on Right Approaches & Technology for Subsurface Utility Mapping

Huh..panjang gak tajuk Workshop ni..


Tarikh : 24-25 Oktober 2011

Tempat : Seminar Room, Faculty of Geoinformation & Real Estate, UTM Johor Bahru

kursus ini sangat seronok & berinformasi..dianjurkan oleh UTM & kolabrasi dengan RDG..sangat suka bos RDG..Mr Ricky..tak lokek ilmu & sangat suka sharing cerita walaupun diluar topik..waktu diisi sepenuhnya dengan info2 terkini, presentation mengenai paper2 underground utility & amali..



penerangan cara penggunaan 2 alat pengesan utiliti bawah tanah, PCL (Precise Cable Locater) & GPR (Ground Penetrating Radar)


penerangan penggunaan PCL secara direct connection oleh Mr. Ricky

gambar yang bulat2 kat atas tu baru aku liohat bila pergi kursus ni..sebelum ni takder jumpa lagi..ia adalah marker untuk penandaan pipe yang telah dijumpai..warna adalah mengikut jenis utiliti.


sesi mengambil gambar..urusetia takde pun send email untuk gambar full ni seperti dijanjikan..& gambar last tu proses akhir untuk paparan pipe utility dengan menggunakan software...alamak lupa pulak..tapi software ni untuk proses secara 3D dan harganya dijual berasingan..mahal wooo...

Kursus UP1711

Tajuk Kursus ni sangat panjang..kod dia UP1711 - Penyediaan Peta Laporan dan Peta Maklumat Menggunakan Handheld GPS dan Aplikasi Perisian MapInfo..fuhh jenuh dan tulis tajuk kursus ni...baru sekarang aku nak upload gambar setelah berkurun lamanya..taklah lama sangat..hehehe


tarikh kursus : 1 - 4 November 2011

tempat : PKGIS, blok akademik C INSTUN


bergambar kenangan bersama peserta kursus yang sporting morting...enjoy kursus yang last ni..alat handheld yang digunakan jenis Topcon GMS2..kemudian download data ke dalam perisian MapInfo bersama basemap INSTUN (gambar raster foto udara)..macam biasa gambar hasil aku tak snap..huhu..

Monday, November 28, 2011

Tekak Aku Sakit

Tekakku sakit...
Takder suara...
Sok nak cari ubat batuk...Swallow...
Sok kerja sampai khamis jer...jumaat cuti..
Sabtu ni adik aku tunang...
Lps tu en abg blk..lalalala...

Friday, November 25, 2011

Nak Berangkat Pulang : Langkawi - Tg malim

Tak sabarnya nak blk dah ni...pukul 10 berkumpul di lobi...mayb naik feri dalam pukul 11 ke kuala perlis...
Bestnya kalau terus balik...tp ramai yang nak singgah padang besar....huhu..pukul berapala agaknya nak sampai tg malim..sok pg aku nak blk segamat...dari utara ke selatan aku pergi dlm 2 hari...
Semalam lps abis je seminar kami semua keluar bershopping..1st tmpt yg aku pergi ialah Idaman Suri...aku just bli peralatan pisau memasak,sudu, garfu dan set alatan memasak yg ada siap tempat gantung..rasa geram je tgk bekas hidangan kaca pyrex tu..tp jenuh nak membawa blk...hmm..pejam mata jelah..susah nak bw kalau naik feri...coklat tak bli kat sini..sbb mahal sikit dr kedai sblh hotel yg aku duduk..
Lps tu kami ke pekan Kuah..ke bgnn Haji Ismail Group..kat situ aku beli coklat ferero roshew,tablarone,kitkat....daim kat cni mahal skit..aku bli minyak gamat sekali...dh abis membeli kami pulang ke hotel dan plan terus keluar semula lps letak brg dlm bilik...perjlnn kami ke destinasi membeli belah dengan menaiki van..aku jalan dengan kak g, min, adila & wana..so kalu naik van tu kena cas dlm 2 ringgit sorang...
Lps blk hotel kami kosongkn semula beg dan keluar semula...kami terus g makan dulu..lepas tu beli barang yang tak beli lagi...aku just bli tshirt irsyad..beli lagi coklat ferero roshew..dan coklat crispy..
Gambar terpaksa diupload kemudian sbb aku tak tau mcmane nk upload via nset ni..paling best aku beli coklat ferero yang 30biji tu 4 kotak..excited sbb murah..rm21.50..yang 16 biji tu rm13.80 aku bli 2 kotak...huhu....nafsu..nafsu...coklat daim yg bungkus besar rm14.40..hersyes kisses tu 3 bungkus besar rm35.00..tablarone yang 50g x 6 biji rm 10.90...mmg sabar jelah...en abg pun kol..die kate, " abg tak caya kalau ibu beli coklat bwg sratus" ...hehe..mmg pun en abg...bukanya selalu...lgpun 1st time pergi sini...taktau bile lg nak g sini..tp kalu pergi lg naik flightla...senang nak angkut barang...

Tuesday, November 22, 2011

Bling! Bling! Mutiara Sabah

Mutiara & Kristal Sabah yang sangat cantikkk!!!!



Jom cuci mata di sini ---> Blog Mutiara Sabah Jiejah

Esok ke Langkawi

Dah 2 hari ni kat office batuk2 & hidung pun srroottt sreeettt jer..tp ok lagilah..boley control..

Tapi esok dah nak ke Langkawi..ada Seminar Pemantapan Pengambilan Tanah & Isu Berkaitan Harta Pusaka @ Hotel Grand Continental...

naik bas INSTUN..oh noo..perjalanan yang jauh..lepas tu naik feri lagi..harap2 taklah muntah..

semoga dah oklah kesihatan aku ni sok..badan pun kejap2 rasa seram sejuk..cepatlah ok hendaknya...nasib baik Jumaat balik...

Sabtu dah nak balik kampung..nak tolong adik aku beli2 barang2 tunang...

malam tadi sempat gak aku siapkan base untuk sireh junjung dia..aku memang suka buat bende2 tu..kemas rumah je masih tertangguh2 lagi..baju2 & barang2 masih ada lai dalam kotak..pinggan pun ada yang tak keluarkan dari kotak lagi..mood nak susun elok2 xder lagi dan tak berkesempatan...sabtu & ahad takde kat rumah..lepas banyak outstation dah nak hujung tahun ni....huhuhuhu...

Petang ni kena cari bekalan kot..1) ubat batuk

Malam ni pack barang..dan yang paling penting aku mesti beli cokelat..coklat ferero roshew utk hantaran adik aku...dan untuk aku makan..huhu..untuk slimkan badan..hahaha

tak taulah syok ke tak pergi ni..almaklumlah cuti sekolah..pastinya bersesak2 dengan org ramai...

Lepas tu aku nak cari periuk@mangkuk Corelle ke..visions ke..corningware ke..untuk kenangan-kenangan......

dah bercampur aduk aku punyer cerita..banyak lagi gambar2 tak masuk dalam blog ni..nantilah..cari mood..

Friday, November 18, 2011

Aku Demam

Aku demam hari ni...ikutkan aku apply cuti...tp dapat mc satu hari...aku rs sebab jangkit dari beberapa org yang demam semasa kursus di shah alam...en mazlan,aoman & rahayu demam...bersin2...mlm td xdpt tidur...dah lama tak demam macam ni..pergi klinik An-Nisa' di bandar saujana putra...comel je doktornyer..harap2 isnin ni dah ok..

Thursday, November 10, 2011

Hari Raya Aidil Adha 2011

Raya haji tahun ni turn balik tenang..sebab raya aidilfitri turn keratong...tapi kejap je en abang cuti..memang tak puaslah..balik gak ke keratong time belah petang & balik semula tenang malam tu gak...consider gak sebab en abang tak selalu balik jumpa famili...

macam biasa..masakan di kampungku..kuah kacang, rendang daging, ayam kari, kuah lodeh..dan seperti dijangkakan famili adik beradik mak & abahku pasti datang..hehehe..meriah gak walaupun tak semeriah raya aidilfitri..

tahun ni famili adik abah aku je yang wat korban..tapi buat di mersing raya haji ke-2..tak dan nak g sana..apapun walaupun sekejap berjumpa tapi seronok dapat berkumpul time raya ni.. :)


aksi anak bujangku yang semakin membesar...time ni tengah duduk2 dengan ayahnya..nasib irsyad kenal ayahnya..rindu benar agaknya..berkepit jer..tapi sian dia..kejap jer dapat duduk sama..


ayah & irsyad


atok & irsyad

Rutin Bulanan

Rutin bulanan aku ialah menghantar en abang ke airport...hehehe..

Cuti Raya Haji hari tu kejap je..malam jumaat balik aku ambil kat airport & hari Isnin kembali hantar dia ke airport semula...kesian tgk dia..makin kurus aku tengok..rambut pun tak sempat gunting..sebok menanda kertas dan menghabiskan silibus...hmmmm

bila timbang berat tengok 63kg..yang aku pulak gedembomm memang amat mengejutkan 59kg!!! hahaha..ingatkan penat angkat barang & kemas rumah makin turun ..tapi makin naik...memang salah aku gak..sebab penat punya pasal aku cover balik makan 2 kali ganda..hehehe...terdiam jap..

mak aku pun ada kat rumah so paham2 jelah ka...sayang woo tak makan makanan mak...sodap menjilat jari walaupun nasi goreng jer...

masa pergi berurut petang selasa kelmarin, makcik yang urut aku pun kata badan aku dah naik...huhuhu..masa tu dia tengah urut part peha aku..ekeke... bersama en abangku..

Tuesday, November 8, 2011

Nak pergi berurut..

Badan rasa tak best je sejak akhir2 ni..angin dlm badan pun satu hal..jap lagi nak pergi berurut dengan mak Kak Raja...kat kampung Sg dara...

kat opis bosan..ramai yang masih bercuti..aku jer yang terawal balik..huhu..

rindunya dengan irsyad..dok tgk video die je dari tadi...2 minggu lebih aku tak berenggang dengan dia..tiba2 berpisah jap lagi..

ohh kehidupan....yang masih tak teratur...(-.-) sedih...

Wednesday, November 2, 2011

Update blog

Lamanya tak update blog..gambar2 pun tak download2 lagi...

Hmmm bila nak buat ek..free nanti siaplah aku marathon menghapdate blog..

minggu ni sisa2 penat pindah rumah masih ada lagi..malam2 tdo letak je kepala memang terus tertdo..except bila isyad nangis nak susu..dengan mata yang kelat kenalah bangun buat susu & tukar pampers...


Minggu ni sibuk dengan kursus UP17/11 & day last jumaat ni..kursus terakhir untuk seksyen pemetaan..lepas tu petang terus balik kampung untuk sambut raya haji..malam tu kena ambil en abg dulu di LCCT..isnin pula balik ke sini..kejap jer cuti..kalau en abg tak keje sabah & tgh tak sibuk boleh amik cuti lama sikit..sob!sob!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width