Tuesday, November 29, 2011

WorkShop on Right Approaches & Technology for Subsurface Utility Mapping

Huh..panjang gak tajuk Workshop ni..


Tarikh : 24-25 Oktober 2011

Tempat : Seminar Room, Faculty of Geoinformation & Real Estate, UTM Johor Bahru

kursus ini sangat seronok & berinformasi..dianjurkan oleh UTM & kolabrasi dengan RDG..sangat suka bos RDG..Mr Ricky..tak lokek ilmu & sangat suka sharing cerita walaupun diluar topik..waktu diisi sepenuhnya dengan info2 terkini, presentation mengenai paper2 underground utility & amali..



penerangan cara penggunaan 2 alat pengesan utiliti bawah tanah, PCL (Precise Cable Locater) & GPR (Ground Penetrating Radar)


penerangan penggunaan PCL secara direct connection oleh Mr. Ricky

gambar yang bulat2 kat atas tu baru aku liohat bila pergi kursus ni..sebelum ni takder jumpa lagi..ia adalah marker untuk penandaan pipe yang telah dijumpai..warna adalah mengikut jenis utiliti.


sesi mengambil gambar..urusetia takde pun send email untuk gambar full ni seperti dijanjikan..& gambar last tu proses akhir untuk paparan pipe utility dengan menggunakan software...alamak lupa pulak..tapi software ni untuk proses secara 3D dan harganya dijual berasingan..mahal wooo...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width