Monday, December 12, 2011

Busan..Sedih..

Monday Blues.. Setelah seminggu bercuti beratnya nak naik office..
Bila naik office ramainya takder..ada yang pergi ke kursus & ada yang menghabiskan cuti...
Kalau ikut plan en abg balik minggu ni..dan aku akan mohon cuti minggu ni..tapi terpaksa di awalkan minggu lepas..
Mood bila berpisah dengan en abg & anak sangat2lah downnn...
Balik2 rumahnya terngiang2 suara irsyad & ayahnya bermain..alamak bergenang pulak airmata ni
En abg pun bila hari nak balik je muka monyok jer..masing2 down duduk berjauhan..badan dahla makin kurus..semua tegur..


Dalam sebulan 2 bulan ni bila bincang2 dengan en abg..better dia kerja macam dulu (company offshore)..sekurang2nya dapat bersama keluarga dihujung minggu..kalau pergi job pun paling lama 2 bulan..then lepas habis job boleh bercuti sakan..lepal rumah lama2 & bawa kami jalan2..

Kalau macam sekarang ni...hmm..berjumpa pun sebulan sekali..bila mengenangkan harga tiket tu pejam mata ajelah..kadang dapat yang murah..kalau lambat planning untuk bercuti terpaksalah beli tiket yang mahal..sebab tu aje yang ada...

Patutke suami aku yang berhenti kerja?? dan join semula company offshore..sebab permohonan pertukaran politeknik tu memang amatla susah..lecture lain di politeknik yang sama ada yang dah 8 tahun..dan ada yang dah fed up menunggu & mengambil keputusan tinggal di sana...kawan2 lain yang dah 3 hingga 4 tahun berkhidmat masing2 menunggu dan terus menunggu...inikan dia yang belum setahun berkhidmat..

Atau aku yang pergi ke sana?? Risiko kalau aku ke sana peluang untuk balik semenanjung amat tipis..dan kelak nak mencari 2 kekosongan untuk kami berdua pulang nanti..dah bertambah sukar..

Kalau ikutkan dah syok dah suami aku tu dapat keje gomen..dan lagi syok dan memang impian kami kalau dia dapat politeknik behrang...syukur sangat kalau dapat...tapi bila agaknya...

Kalau suamiku berhenti dan kembali kerja macam dulu aku pasrah..yang penting aku & dia tak sanggup duduk berjauhan..makan & pakai pun tak terurus..nampak lagi stress kerja di sana..berhenti ajelah bang...berhenti ajelah...sian irsyad..selalu kena tinggal..baru seronok main2 dengan ibu ayah dah kena tinggal..sian mak abah..time nak berehat kena jaga cucu...sian kat diri ini...sob!sob!

9 comments:

Susie said...

sedihnya kait, bila duk berasingan memang camni la kan? memang salah satu kene mengalah klu nak duk sama2.kita ni susah senang biarla duk sama2 satu umah susah pun xterasa sangat. banyak2 sabo ek kait.

jiejah said...

huhuhu...kdg2 leh sabar..kdg2..xleh nak sabar..sob!sob!

Azreen Khamis said...

sabar yea...kita pn dh tgk bnyk yg mcm ni kat PKK ni...ada akak tu mmg berhenti mcm tu je sbb dia tak sanggup dok jauh dgn husband + anak dia...kebetulan dia dok KK ni dia preggy luar rahim plk...dia mmg sgt2 stress....dpt tgk dr air muka dia...

jiejah said...

thanks azreen..tp mcm kami ni xtaulah..cuma buat masa yang ada ni fikir positive je..buat apa yg terbaik..
azreen lecturer jbtn ape?mmg stay kat sane ke?

saza jaja said...

Tabah ye kait..hrp satu hari nnti ka'it dpt duk ngn bullah n irsyad sama2 k..harap pengorbanan kait ni berbaloi..senyum selalu...;)

jiejah said...

Thanks jaja..huhu..camno tau blog aku nih..hehehe..

saza jaja said...

I dh lama baca blog u ni..hehehe...;p

jiejah said...

hehehe..malu i..ko punyer blog startla cepat...hehehe

saza jaja said...

I tk jd wt blog sbb I tk pandai mengarang..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width