Thursday, December 29, 2011

Minggu ni Tak Balik Kampung??



Oh noo..apa aku nak buat bila hujung minggu aku tak balik kampung?? Pulak tu plus lagi satu cuti hari Isnin sempena Tahun Baru...nak buat ape ni..(ligat cari plan)..nak g rumah adik aku kat saujana putra tu macam tak sesuai pulak sebab famili mertua dia nak datang...erm...dah terbayang2 aku yang akan kebosanan + kerinduan irsyad...

Dah terbiasa setiap Jumaat mesti aku dah packing barang untuk balik kampung..dan Ahad pula masa untuk balik Tg Malim semula..nasib baiklah ada transit rumah adik aku tu..bolehla pagi Isnin baru aku bertolak pagi2 dari rumah dia ke Tg Malim..taklah letih sangat..kalau ikutkan...makabah aku plan nak datang sini..aku pun dah letih nak balik kampung...tapi..adik2 aku yang belajar di Poli Kuantan & Merlimau pula nak balik kampung...lepas tu nak uruskan rumah sewa diaorg...erm..aku cubalah tabah tak balik minggu ni..letih gak..harap2 mak abah & irsyad datang sini lepas settlekan hal2 adik2 aku tu...

List yang aku plan:-

1. Sabtu-pergi kenduri classmate aku masa belajar di UiTM dulu...Khairy Kamarudin..di Felda Sungai Behrang..tapi mcm janggal je pergi sorang2...hmm.redah jelah...dah jadi lecturer kwn aku ni..master pun dah ada..jelesnya...

2.Balik dari kenduri pergi meronda pasar malam..tapi macam awal lagi jer time tu..singgah TF Marketlah..petang baru pergi pasar malam....lepas tu jenguk2 carpet..kat mane yang murah agaknya...aku target di sebelah restoran JARI tu..taktaulah kat mane lagi lokasi kedai carpet yang murah kat Tg Malim ni...

3.Ahad-kemasla rumah tu...bagi susun2 barang yang dalam kotak tu..kemas barang dalam stor..bagi berkilat sikit rumah tu...petang kalau bosan round2 tg malim ajelah..

4.Isnin-kalau tahap bosan dah melampau & kalau famili mertua adik aku dah balik bolehlah aku shoot ke rumah adik aku...nak ajak diarg jalan2 KL ke..Shah alam ke..cuci2 mata ajer...

5.Selasa-macam biasa aku pergi kerja bertolak dari rumahnya...berdesyummm...

Planning je ni..mana tau tiba2 mak abah aku jadi datang sini... :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width