Wednesday, January 4, 2012

My Suggestion - Psyllium Husk

Psyllium Husk...pernah dengar tak? bagi sesiapa yang susah nak buang air besar..& nak mudahkan pembuangan air besar..silalah cuba Psyllium Husk ini...dulu masa nak diet tahun 2009 aku dah try ni..memang amat membantu..pembuangan akan menjadi lancar dan smooth jer..takyahlah nak teran2 & buat sound effect sambil melelehkan air mata..hehehe..aik macam pernah mngalami je ni?




harga dia RM24 for 500gram di famasi BOND MEGA Tg Malim..kalau di farmasi SRISAI murah sikit..sebab die packing kecil sikit..


cara makan dia : ambil satu sudu Psyllium Husk dan campurkn dengan air suam @ jus buah..better minum dengan air manislah..macam aku, minum dengan ribena suam pagi2 sebelum pergi kerja..kena minum cepat2 sebab ia akan mengembang..dan bila mengembang dikhuatiri anda akan rasa tak selera nak minum sebab dia rasa macam gel bila dah kembang tu..hehehe..so minum pantas bila dah kacau dengan air tu...lepas tu jangan lupa kena minum air banyak2... :)


Selamat Mencuba!

2 comments:

Ummi Mahmood said...

aku dah pernah beli benda ni...tapi tak boleh nak telan...ada lagi kat rumah tu tak minum2..

jiejah said...

minum je weh...jgn buh byk sgt...air pun jgn byk sgt..nnti kembang tekak..smentara die ala-ala biji selasih tu cepat2 minum...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width