Wednesday, February 29, 2012

Hmmmm...

Pagi tadi dah buat buku merah....
Badan terasa macam orang demam...
Nak mengunyah jer....lagi2 asam..
Berat 59kg
HB 11.0 - kena nasihat suruh makan yang boleh tambah zat besi.. :(
datang checkup lagi sekali 28.3.2012
EDD 19.10.2012
Malam tadi tak tgk tv..mmg letih giler & nak tidur je...terlepas cerita Vanila Coklat..
Cepatlah pergi zone tekak payau ni...
Tengah menyiapkan dokumen spek sebutharga..
Esok dan lusa mengajar untuk kursus SO...

Tuesday, February 28, 2012

Takdo Mood

: Pagi semalam :

Pagi yang hambar...aku bertolak dari rumah adik aku pukul 6.20am..angkat barang & panaskan enjin dah 6.35am...waktu solat masuk lewat sekarang ni...Ya Allah mengantuknya aku drive tadi...tuhan saja yang tahu....pagi tadi just minum air Anmum jer..nak minum air neskepi dah kena kurangkan sekarang ni...buka radio kuat2..tak jalan gak..still mengantuk...telefon en abg bagi hilangkan ngantuk..lepas tu dia suruh behenti mana2 perhentian...aku pun berhentilah di RnR Sg Buloh...beli kuih 2 jenis & nasi lemak bungkus cenonet..makan jap dalam kereta & sambung perjalanan...nasib baiklah jalan ke arah utara memanglah tak jem macam nak ke KL...tapi pagi ni mmg amat meletihkan..melemahkan dan..arrghh..bosan pun ada....

Dah sampai office pun lemah jer..rupanya ada demonstrasi alat utiliti lagi pagi ni..daripada wawatech...berjemur tengah padang..berlengas betul..balik rumah tghari tadi sayu jer rasa...sunyi jer..minggu lepas ada gak suara2 gurau senda ayah irsyad dengan irsyad...hmmm...sob!sob!sob!....rindula korang....isk!isk!...takpelah ada baby temankan ibu ni...(sedapkan hati)..

ikutkan irsyad ikut aku balik & mmg plan tinggal dengan aku..tapi aku tak confident lagi hanya tinggal berdua dengan irsyad..dengan keadaan dia yg semakin lasak, aktif & kadang2 nak perhatian lebih..aku rasa kena bantuan untuk permulaan ni...nak ajak mak je teman sekejap kesian pulak kat abah..kalau nak dua2 datang abah kata lambat sikit sebab ada hal...hmm..so terpaksa lah tangguh dulu...

sekarang ni aku lebih byk nak baring & mudah tertidur..rasa mual2 tu ada sikit tapi aku cuba abaikan takut termuntah..esok dah nak buat buku merah..harap2 takde masalah..lagi2 HB..harap2 sangat lebih 11.0...minggu ni nak blk kampung lagi..rindu irsyad..cepatlah masa berlalu & en abg dapat kerja di sini........................mengharap...


: Petang semalam :

Maca dulu2 gak bila berbadan dua ni tiba nak malam je badan macam rasa nak demam...tekak pula rasa payau je & nak makan macam2..aku teringin sekarang ni makan soto yang ada bergedil & lauk asam pedas ikan tenggiri..menyesal juga aku tak terus tapau tadi sebelum balik rumah....nasib baik carol telefon...dan ajak keluar makan..terus bersemangat...jadi lepaklah mkn dengan dia mlm tadi...tapi xdptlah apa yg diinginkan...

: Pagi tadi :

Dapat dah makan soto..terima kasihla en mawi & the gang...tapi sayang xdo bergedil...asam pedas ikan tenggiri sabtu ni insya'Allah mak den masak...sodapnyer........

Tuesday, February 21, 2012

Jalan-jalan ke Petrosains

Tarikh : 27.1.2012

Lokasi : Petrosains, KLCC


Pintu masuk ke Petrosains

harga tiket rm15..dak kecik bawah 2 tahun xkena bayar..so total RM30..beg & mknn xboleh bawa masuk..tapi aku minta nak bawa masuk dengan alasan perkakasan baby..

suruh budak yg kerja kat situ ambil gambar kami..sebelum menunggu untuk menaiki dark ride untuk masuk ke stesen2..

kalau ambil sendiri..ginilah jadinya..separuh nampak..separuh terkeluar..

ini adalah stesen2 yang ada dalam petrosains..mula2 tu mmg tak dapat aku bayangkan mcmana tapi memang besar tempat ni..jenuh gak berjalan..





irsyad pantang nampak mcama ala2 stereng semua nak diputarnya..



stesen pertama..saja bergambar dekat dengan matahari..panas wooo..hehehe tipu jer..yg seronoknya pergi sini kita boleh melihat..merasa..dapat tahu & teruja...chewah..


konsep main roda ni..once kita gerak yang besar, yang kecil2 semua ikut..samalag macam apa yang ada dalam enjin2 dalam kenderaan..tapi iryad bawa lari roda yg paling kecil warna biru tu...puas juga pujuk dia suruh bagi balik..huhuhu


yang ni kita susun paip ikut kekreatifan kita..then letak bola dan tengok die berjalan ikut lorong paip yang kita susun..




ini pula konsep kanta cembung..kita nampak objek seperti dia ats cermin tu tapi bila kita pegang ianya tiada..rupanya ia di bawah cermin..




irsyad terpegun tgk dinosur ni...mulut dinosur ni bergerak2 sambil mengucapkan selamat datang kepada pengunjung..hehehe










ini konsep interaktif bersama bayang2...seolah2 kita menadah tangan keatas guli tu...


aku pun sebok..


stereng lagi..


yang ni best..bila kita pegang besi tu kita boleh tahu degupan jantung kita macamana...bila aku & suami pegang aku lihat gendang tu berbunyi biasa aje....tapi bila irsyad pegang..laju betul gendang tu berbunti..nampak betul eksited irsyad kat dalam tu..


ini dekat stesen yg menunjukkan semua kereta2 F1





kami masuk pun lambat..jadi banyak stesen kami skip...rugi jugaklah..aku suggestkan siapa yang nak pergi sini memang kena masuk pagi2..sebab mmg besar tempat ni..


ini di molekul nano...


agak menarik disini..


alamak ayah irsyad terpendek...


batik digital..by aku...hehehe


habis daa...so rasa nak pergi lagi tu mmg ada..tgklah nanti..mmg seronok bawa anak2..bawlaah kamera yang canggih2..macam aku ni rugi juga..pakai kamera handphone 5MP jer..flash pun tiada..

Bawa Irsyad ke Taska INSTUN

Petang semalam lepas balik kerja aku bawa Irsyad jap ke Taska INSTUN...mula2 takut2 gak dia..terpeluk2 aku..tapi tangan tunjuk2 barang2 permainan kat dalam tu..mula2 cuit2 sikit..takut2..lepas tu terus nak naik..kuda mainan, rumah kecil..gelongsor..ada ramai lagi kanak2 yang tak balik lagi..so die agak segan2 jugalah..ada ummi & mama..pengasuh di Taska tu..


Lama2 duduk situ dia mula beranikan diri masuk dalam rumah mainan tu..lepas tu nak naik kuda mainan..pada suatu sudut tu ada motor mainan kecil..die tunjuk2 "tu..tu..." maksudnya dia nak naiklah motor tu...jadi dia mainlah motor tu sambil mata dia mngawasi aku...

lepas budak2 semua dah balik aku pun ajak dia balik..sebab pengasuh tu pun dh nak balik..tapi die heret motor tu sampai ke pintu..puas aku halang dia bawa sampai ke luar..ish..ish..dak irsyad ni..memang dia nak bawa balik motor tu..aku terus angkat & dukung dia bawa balik..sampai umah mengamuk...aduhai..

malam tu aku ceritalah kat abah aku pasal irsyad..abah cakap memang macam tu sekarang ni..barang mainan anak jiran2 kat kampung semua die nak bawa balik..tapi die punya lokek..patutlah banyak bajak2 & lori2 lama kat rumah di kampung tu..irsyad..irsyad..macamana ni...

Majlis Pertunangan Sepupu

Tarikh : 5.2.2012

Lokasi : Taman Mewah, Labis


Tema purple..aku pakai merah makngah dengan irsyad..anak bujang tu tak mau tanggal selipar dia..aduhai..



datang2 je terus pergi dapur...kita makan dolu...

En. mahmud a.k.a abah aku menjadi wakil pihak perempuan..menerima tanda hantaran..


sah dah jadi tunangan orang...


antara hantaran...9 berbalas 7 dulang..


mcm biasa ada terselit gmbr anak bujangku yang baru2 belajar nak buat "peace"


mak buyong bersama suaminya..


kami lepak di luar rumah (bawah balai) sementara majlis berlangsung dalam rumah...tetamu mesti di utamakan...rumah teres di taman agak sempit, sedara mara aku kalau berkumpul mmg ramai..jadi kenalah keluar separuh duduk kat luar..hehehe



Jus kedondong


Korang pernah minum tak jus kedondong? aku tak pernah minum...bila kat kedai kalau ada jus kedondong pun aku tak mungkin order...mungkin akan order jus oren ke..tembikai ke..tapi bukanlah kedondong...aku cerita pasal jus kedondong ni sebab suami aku balik2 sini bgtau aku dia nak masak macam rancangan "5 rencah 5 rasa"..hmm..aku iyakan jelah..tapi die asyik sebut je nak buat jus kedondong...oklah tu..tapi yang buat aku confius die kata, "abg nak buat jus kedondong campur kacang botol"...

aku macam tak percaya & tanya lagi sekali..dia cakap benda yang sama...ada ke campur kacang botol?? biar betul...kembang tekak aku dengar...."betul ke cheff tu buat macam tu??".."ada...tgklah nanti abg buat"...layan ajelah..tapi sekarang nak mencari buah kedondong tu kat mana??..aku layankan aja..sebab balik sini bukanlah selalu...permintaan macam2...petang ni nak pergi mencari buah kedondong...dengan kacang botol..errkkk!

Monday, February 13, 2012

Gantung Sekejap Kasut Sukanku



Ini adalah aktiviti ku setiap petang isnin hingga khamis...tapi buat sementara waktu ni aku kena rehat sekejap daripada bermain bola tampar + berjogging...mungkin rehat selama 9 bulan lebih..mungkin juga lebih dari itu...sebab..sabtu haritu aku telah buat pregnancy test dan..positif pregnant..alhamdulillah...


Apapun kandungan ni masih awal lagi...ingatkan taknak heboh..tapi tak sabar nak tuleh dalam blog ni... :) doakan aku & baby selamat :)

Saturday, February 11, 2012

Emcee


Bersiap sedialah Isnin ni aku & midah jadi emcee untuk Pehimpunan Bulanan INSTUN..kali ni turn Bahagian Ukur handle majlis ni....harap2 tak tersyasyulll....dan semoga majlis berjalan dengan lancar....

Thursday, February 9, 2012

Cool Blog

Cool Blog bukannya Blog yang sangat cool...hehehe

Korang pernah tak minum air ni..alaa..air yang ada biji2 hitam tu...aku baru je try..jarang nak beli2 air2 sejuk gini..rasanya oklah..iceblended berperisa yang kita nak then plus topping ikut pilihan kita..paling glemer topping pearl (biji hitam yang kenyal tu)..


sebelum ni en abg aku & kawannya berangan nak invest buat bisness ni..ini dia jumlah pelaburannya RM88K...aku support moral jer..memang aku pun suka kalau die buka bisness...takdelah dok jauh2 lagi pasni.


print Screen dari http://www.coolblog.com/



Ni aku snap di RnR Seremban



ni aku & irsyad tengah order Cool Blog di Kipmart Segamat...paling best aku rasa chocolate + pearl..dak irsyad bila minum die buang pearl tu..hehehe..habis lantai kipmart kotor..

Kursus UP01/12-Pengenalan Kepada GIS

Next week start kursus aku yang pertama..Kursus Pengenalan kepada GIS..

14-17 Februari...tapi sebelum tu 13hb ada Perhimpunan Bulanan INSTUN..aku & Humidah jadi emcee...berdebarnya...jadi minggu depan sibuklah sikit...tapi takpe...lepas tu 18hb ayah irsyad balik....yabedabedooooooooooo!!!


Progress Taska INSTUN part 3


Ini pandangan dari pintu masuk..lukisan angry bird..cantikkan?



Ni masa petang semalam hafiz, syawal & awe dok melakar+mengecat


untuk gambar bahagian dalam sepenuhnya jom kita tengok kat Blog Humidah ...mintak ijin yer :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width