Tuesday, February 28, 2012

Takdo Mood

: Pagi semalam :

Pagi yang hambar...aku bertolak dari rumah adik aku pukul 6.20am..angkat barang & panaskan enjin dah 6.35am...waktu solat masuk lewat sekarang ni...Ya Allah mengantuknya aku drive tadi...tuhan saja yang tahu....pagi tadi just minum air Anmum jer..nak minum air neskepi dah kena kurangkan sekarang ni...buka radio kuat2..tak jalan gak..still mengantuk...telefon en abg bagi hilangkan ngantuk..lepas tu dia suruh behenti mana2 perhentian...aku pun berhentilah di RnR Sg Buloh...beli kuih 2 jenis & nasi lemak bungkus cenonet..makan jap dalam kereta & sambung perjalanan...nasib baiklah jalan ke arah utara memanglah tak jem macam nak ke KL...tapi pagi ni mmg amat meletihkan..melemahkan dan..arrghh..bosan pun ada....

Dah sampai office pun lemah jer..rupanya ada demonstrasi alat utiliti lagi pagi ni..daripada wawatech...berjemur tengah padang..berlengas betul..balik rumah tghari tadi sayu jer rasa...sunyi jer..minggu lepas ada gak suara2 gurau senda ayah irsyad dengan irsyad...hmmm...sob!sob!sob!....rindula korang....isk!isk!...takpelah ada baby temankan ibu ni...(sedapkan hati)..

ikutkan irsyad ikut aku balik & mmg plan tinggal dengan aku..tapi aku tak confident lagi hanya tinggal berdua dengan irsyad..dengan keadaan dia yg semakin lasak, aktif & kadang2 nak perhatian lebih..aku rasa kena bantuan untuk permulaan ni...nak ajak mak je teman sekejap kesian pulak kat abah..kalau nak dua2 datang abah kata lambat sikit sebab ada hal...hmm..so terpaksa lah tangguh dulu...

sekarang ni aku lebih byk nak baring & mudah tertidur..rasa mual2 tu ada sikit tapi aku cuba abaikan takut termuntah..esok dah nak buat buku merah..harap2 takde masalah..lagi2 HB..harap2 sangat lebih 11.0...minggu ni nak blk kampung lagi..rindu irsyad..cepatlah masa berlalu & en abg dapat kerja di sini........................mengharap...


: Petang semalam :

Maca dulu2 gak bila berbadan dua ni tiba nak malam je badan macam rasa nak demam...tekak pula rasa payau je & nak makan macam2..aku teringin sekarang ni makan soto yang ada bergedil & lauk asam pedas ikan tenggiri..menyesal juga aku tak terus tapau tadi sebelum balik rumah....nasib baik carol telefon...dan ajak keluar makan..terus bersemangat...jadi lepaklah mkn dengan dia mlm tadi...tapi xdptlah apa yg diinginkan...

: Pagi tadi :

Dapat dah makan soto..terima kasihla en mawi & the gang...tapi sayang xdo bergedil...asam pedas ikan tenggiri sabtu ni insya'Allah mak den masak...sodapnyer........

2 comments:

Raden Allya Kay said...

kait pragnent lagi! alhamdulillah, harap2 kali ni dpt baby girl, sepasang. klu dpt boy ada lah kwn irsyad nak bergusti! =) insya allah rezeki utk ur 2nd baby, ur hubby akan dpt balik semula semenanjung... amin... byk2 berdoa yer :)

jiejah said...

amin...allya kay nama baru ke? ape blog terkini?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width