Tuesday, April 10, 2012

MC 2 hari

Khamis & Jumaat minggu lepas aku dapat MC 2 hari..ikutkan 3 hari...sebab sampai ke hari sabtu doktor suh berehat...tapi sabtu memamg tak kerja...puncanya mabuk yang teruk pada waktu malam rabu lepas..kena baring jer..kalau masuk bilik kena uwekk dulu..masuk bilik air..kena uwekk dulu..sampai pening kepala & sakit perut melayan loya ni...dan tak semena2 ada sesuatu keluar dari bawah yang membuatkan aku panik..almaklumlah kandungan masih awal lagi..macam2 boleh berlaku..terdiam aku sekejap....cuak pun ada...kalau jadi apa2 kat aku macamane ni..dahlah aku sorang2...macam2 dah aku fikir...aku telefon emak aku..dia kata "takde ape..rehat je dulu"...tapi hati still risau..kemudian sms humidah..macam2 aku tanya...bila bgtau en abg..lagilah die risau...disebabkan hati yang tak sedap & risau aku plan pergi klinik esoknya..humidah pun suruh aku pergi klinik...


Pagi esoknya aku ke klinik ibu dan anak di Tg Malim...nasib baik org tak ramai..bila jumpa doktor dia kata biasa ni pada awal kandungan..punca2nya kerap melakukan hubungan seks (????)...angkat barang2 berat (xde pulak)...kerap perjalanan jauh (memang everyweek)...pakai high heels(mmg ada)..silap aku pakai kasut bertutup tumit tinggi ni..sbb last week isnin & rabu aku mengajar dengan memakai kasut tu..then turun naik tangga memang letih..insaf jap...


Lepas tu doktor scan perut & dia kata baby sihat..jantung ok..masa baby dah gerak2 mcm licin je die dok dlm tu & susah nak tengok dlm screen..berat baby dah 66g..lega rasanya...lepas tu doktor suruh buat PAD CHART...carta aliran darah kalau ada keluar lagi Dr. suruh lukis besar mana duit 10sen ke 20sen ke...kalau tak henti selama 3 hari Dr. suruh datang lagi...dan alhamdulillah khamis petang dah tiada...dan Dr. bagi MC 3 hari...kalau ikut hari bekerja dapat 2 hari jelah..


Then aku bgtaulah abah aku dapat MC..die suruh balik kampung..tp doktor pesan jgn travelling & berehat je..tapi lagilah aku tensi dok rumah sorang2...fikir2 balik aku pun mengambil keputusan balik kampung & drive sendiri...drive sendiri lagi selesa cuma penat+mengantuk...alhamdulillah..dikampung aku sikit pun tak uweekk..pelikkan..abah aku cakap kat kampung ada orang..anak pun ada..udara segar masuk..kat umah aku ni tingkap selalu tertutup tu yang udara tak segar...betul gak..tapi hari esoknya uwekk juga..tapi taklah sekerap bila aku dok umah kat kuartres ni...cepatlah habis loya ni..dah 3 bulan kandungan ni..harap2 4 bulan dah ok...

sources:www.babycenter.com
(kandungan 13 minggu)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width