Thursday, May 24, 2012

Birthday Irsyad Ke 2 Tahun



Selamat hari lahir Muhammad Irsyad Hanafie
yang ke 2 tahun = 24.5.2012
Semoga menjadi anak yang baik dan disenangi org sekeliling
Taat kepada ibu & ayah, atok2,nenek & wan..dan org yang lebih tua..
Jadi abglong yang baik..
Jangan nakal sangat..sampai ibu jadi tak larat...kesian kat baby...

Tuesday, May 15, 2012

Terima Kasih...

Lama dah xupdate blog...sejak bersama irsyad ni masa byk dihabiskn bersamanya...kat opis pun kejap2 ingatkn dia...ok ke dia kat taska...mkn ke dia...tdo x dia...tp sekarang dah ok...dah boleh control emosi...irsyad pun dah tak duduk taska...aku letak dia di rumah acik farah..dulu dia staff sambilan di instun..lega sikit irsyad seakan serasi di sana...acik farah pun baik..soft spoken orgnyer...TERIMA KASIH farah jagakan irsyad....kelam kabut juga bila taska tutup...alhamdullah farah nak jaga irsyad...

Hari ini baru naik cuti...aku bercuti dr jumaat hingga isnin...almaklumlah en abg blk...jd time tulah die nk blk kampung..smlm blk ke tg malim mcm biasa hntr en abg dulu ke airport...nasib baik adik aku nk dtg teman lg...TERIMA KASIH mirol....die yg drive dr lcct ke tg malim..lega rasanya...kalau tak berhiruk pikuk aku dlm kete kalau dgn irsyad jer...

Masa hantar en abg di airport aku rs sebak sgt kali ni..mungkin sbb aku sgt2 perlukn dia di sisi...sblm ni aku xjaga irsyad jd aku xrasa risau...bila irsyad dah ada n aku pun dah berbadan dua aku rasakn sgt dia perlu ada bersamaku..balik kali ni en abg pun mcm hepi jer...layan aku pun baik sekali..siap bagi hadiah lagi..hehe...kalau sebelum ni asyik risau dengan xsempat itu ini nak menanda paper..nak key-in markah..

Apa pun TERIMA KASIH blikan perfume ni....i like sbb aku yg pilih...jarang die bg hadiah2 ni..anggap jelah ni hadiah besday aku yg dah basi dan hadiah ulangtahun perkahwinan 30 mei ni...aku punyer kaler putih..hijau tu en abg punya...aku pun xtau betul x pilihan aku ni...hmmm bedal jelah amik perfume..bila dah bli...baru terpikir..napela aku xpilih kasut ke..handbag ke...hmmm.

Rindu kamu berdua...

**sekarang dlm kelas..tgh tgk en aidi mengajar...turn aku pukul 2.30pm sampai hari khamis...3 hari mngajar handheld gps untuk JTLM. Harap2 semua berjalan lancar...nasib baik pg tadi irsyad tak meragam nak g rumah farah..xnangis pun...alhamdulillah...

Thursday, May 3, 2012

16 minggu

Hari ni dah masuk minggu ke 16..dah 4 bulan dah kandungan ni...perut pun dah agak membesar & dah start pakai seluar ibu2 mengandung..alhamdulillah..dah tak mabuk lagi..start bawa irsyad tinggal bersama aku dah tak mabuk dah..kiranya masuk minggu ke 14 mabuk sudah tiada...alhamdulillah...bila dah sibuk dengan irsyad kadang2 aku terlupa yang aku mengandung..cuma bila dah termengah2 baru aku teringat...aduhai...letih juga melayan anak bujang sorang yang macam lasak..kejap2 macam ngengade terlebih...kejap2 ganas terlebih...takpelah..asalkan bersama dengan ibu dan teman ibu kat sini...

Irsyad pun dah masuk 3 minggu tinggal di taska...alhamdulillah..semuanya ok...cuma biasalah duduk taska bila sorang dah demam ke selsema ke mudahla berjangkit..sekarang dah tinggal selsema & batuk2..setiap kali nak pergi taska mesti menangis...daripada dalam rumah cakap "Tak..tak..tak.."maksudnya tak nak g taska..."abu..abu.."maksudnya nak ke kereta ibu...mula2 sayu gak..lama2 terpaksa buat hati kering..sebab bila dah masuk taska dia diam..cuma masa nak masuk pintu tu meronta2 taknak masuk...

Seyelah irsyad tinggal dengan aku..rasa hepi sikit hati aku walaupun ada sedikit kerisauan...sebab aku hanya dengan irsyad...kalau ada emergency ke..?harap2 dijauhkanlah...cepatlah ayah irsyad dapat keje sini...paling risau bila memandu bersama irsyad..macam balik ke Tg Malim tempohari ada la sedikit cuak..kejap2 tarik2 aku..kalau aku marah suruh duduk diam dia tarik tudung aku...aduhai...tak tenteram nak memandu..lepas tu nak teran berak mesti nak pegang aku...tabah jelah..time nak angkat barang pulak pun jenuh bila berdua je dengan irsyad...kena hantar dia naik rumah dulu..pujuk2 suruh tunggu dalam rumah barulah turun ambil barang...hmm...macam tulah..yang penting aku kena kuat semangat..fuhh..

Checkup hari tu HB aku menurun giler..10.9..berat makin turun..57.5kg..kena checkup lagi minggu depan..nak pantau berat...huhuhu...harini aku start makan IBERET FOLIC..sbb nurse kata obimin tak kuat sangat...harga pun boleh tahan IBERET FOLIC tu..30 biji = RM30..kalau obimin 100 biji =RM30...telan ajelah..asalkan HB naik lepas ni...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width