Friday, June 8, 2012

Apa Nak di Citokan Ek..



Lama tak menulis...jenguk memang selalu menjenguk..nak menaipnyer malasla kot...tgk geng2 blog list dlm aorenjus pun tak berapa aktif nak update blog..kenapa yer...musim malas nak berceloteh agaknyer..
di petang Jumaat yang hening ini..aku gagahkan untuk cerita2 yang mungkin dah basi...
 
gambar irsyad potong kek yang ke 2 tahun untuk kali kedua di kampung belah ibu pada 26.5.2012..ayah xblk dan belum balik lagi untuk bulan jun ni...suka sangat dia dengan kek angry bird tu...hehehe..apepun tenkiu ayah wpun ayah xdo tp bg suJport $$$ pun oklah tu...hehehe..kalau ayah ader sebenarnya lagi best..sbb besday ayah & anniversari kita yang ke 3 thn yang jatuh pada 30 mei berlalu mcm tu jer..hanya wish2 dalam handphone & email..sob!sob!..
 
Ini gambar irsyad kat playground dalam kawasan INSTUN..betul2 depan rumah umi (pengasuh irsyad sekarang)..dah lama tak bawa dia ke situ..kebetulan ada budak2 main die terus je berlari menuju ke taman masa nak ajak naik kereta..layankan ajelah walaupun penat sebenarnyer..
 
 

Hepi betul..lama tak dapat main..biarlah lepas gian jap..Masa nak ajak balik punyalah susah..kena ajak budak2 yang lain blk sekali baru irsyad nak ikut..kalau tak die babaikan je ibu die..hmmm..

tinggal berdua dengan irsyad ada masanya ok ada masanya kalut malut dibuatnya...masalah kalau tinggal berdua ni die takmau dok sorang2..nak kemana2 mesti ikut..last2 kalau buat ape mmg berdualah...kadang2 terpaksa tinggalkan gak kalau nak terbuang2..nangis la kejap sambil bergendang2 pintu toilet tu...

Time solat pun pantang ambil ambil air sembahyang mesti cepat je dibuka seluar & baju...ingatkan die aku nak mandi..kalau bangun tidur aku xde kat sebelah memang menjerit satu alamlah..jadi kenalah bangun awal sebelum die tersedar..tapi dah selalu tengah2 mandi die bangun..tak tentu arah dibuatnya..kalau nangisnya tak kuat xper..tapi satu alam boleh dengar...haru dibuatnya...nak pujuk kenalah dukung ke tunjuk burung ke..senak perut dibuatnya..kandungan pun dah 21 minggu..kejap je kan..dah rasa gerak2..:) checkup hari tu berat 59kg..Hb low 10.5..huhuhu

Esok paksu & acik nana datang sini naik keretapi..mesti irsyad suka sbb ramai sikit rumah kita tu....rasa lega sikit bila ada org datang teman...bolehlah ibu buat kerja tanpa rasa risau irsyad melalak nak ikut kesane sini....

Ayah pula apeciter?? Kalau ikutkan bulan 7 dah start keje baru di KL..tapi time nak berhenti ni orang yang nak dijumpa xder..almaklumlah cuti sekolah..jadi xsettlekan lagi....

Banyak pendapat yang kami terima bila suami aku nak berhenti kerja gomen ni....apapun masing2 boleh memberikan pendapat..keputusannya biarlah empunya badan yang putuskan.....ada yang kata.."xper, sorang keje gomen n sorang swasta pun ok", "duit boleh cari kalau hati tak gembira dengan kerja tu xbest juga", "kenapa kau je yang xpindah sabah, ok ape dok sabah?", "biarlah dok dekat dengan anak & isteri", "tunggulah lagi 3 tahun, ada yang lagi susah dari awak"....paling xleh terima pendapat yang last tu...xkan kita nak tgk contoh yg susah ye dok..selagi kita boleh usahakan yang terbaik kami akan usahakan..kalau org kata kenapa aku yang tak pergi ke Sabah? mmg aku tak terfikir nak ke sana..berat hati pun ada..suami pun mmg xsuggest aku dok sane sbb die dah dok sane n dia tahu keadaan di sana n rasa berat untuk bawa aku ke sana..alang2 suami aku sorang je yang apply tukar ke sini then aku pulak yang apply tukar lagi haru jadinya..famili  n kaum kerabat di sini jadi...aku lebih selesa di sini...
Harap2 en abg dapat settlekan hal2 nak berhenti secepat mungkin..mane tau dapat cuti awal n stay lama sikit kat rumah sebelum join kerja baru..semoga Allah permudahkan urusan keluarga ku...lebih2 lagi adik irsyad dah nak keluar nanti...harap ayah dah di sini...

Last sekali layan gambar anak bujang yang paksa aku pakaikan tudung ibu die..huhu..kalau atok die nampak mesti suruh buka...siap pegang perut cakap "baby..baby"..icad..icad..

2 comments:

Ummi Mahmood said...

Bukak bisnes sendiri jerlah Bullah kat Tg Malim ni.. sonang..tak yah gi mano2 dah.. bisnes mutiara sabah..hehe

jiejah said...

mudah2an impian nak buakk bisness tercapai..bisness apo tu xtahulah lagi...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width