Monday, August 13, 2012

Preparation Barang2 Baby & Ibu

Dah beli dah barang2 baby & barang2 utk aku berpantang...beli kat Sogo tu..punyala kedai kat Tg Malim melambak...hehehe..masa kat Sogo aritu xtau nak beli apa..baju2 irsyad dah beli..jadi barang2 babylah yang di capainya...yang bestnya banyak pilihan..itu aje..tapi ikutkan kalau beli kat TF Market kat Tg Malim pun ok...nasib baik adik aku nana ikut..bolehlah tolong bawakan barang...
 
Tilam & bantal tu aku beli kat TF..nyesal pulak tak beli kat Sogo..sebab yang kat Sogo tu cantik..mandian baby je tak beli..sebab..kat umah aku rase ieman (anak adik aku) punya ada melambak kot...
 
Ni je barang yang aku beli untuk diriku..set lepas pantang dulu pakai yang Salindah..tapi kali ni Salindah beli satu2..lepas tu tak makan sangat yang Salindah bila dah lepas pantang sebab irsyad kuning..jadi yang kedua ni ingat nak terus ambil Herba Kencana..beli dengan kak Chick nanti...pad maternity aku tak beli pun sbb lebih selesa pakai yang overnight pad biase...pilis, air gamat. lotion mustajab..tu je...
 
Baju untuk baby aku beli sehelai je..sebab guna yang abg Irsyad punya dengan Ieman...jimat sikit..tak taulah baby gal @ boy..nak scan 3D tapi en abg xde...dah nak masuk 8 bulan ni boleh lagi ke agaknya scan 3D..takut perut penuh & padat..

Thursday, August 2, 2012

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan kepada semua...walaupun dah masuk ke 13 Ramadhan rasanya masih belum terlewat untuk aku wish kepada semua...Sepanjang Ramadhan ni kalau berbuka dirumah aku masih lagi masak..tengah mood rajin...taktaulah diakhir2 nanti...harap2 kekal memasak...senang sebab bawa sampai ke sahur...kalau beli kat bazar Ramadhan nanti time sahur kena masak pagi2...
 
Alhamdulillah aku dapat berpuasa dengan jayanya sepanjang ramadhan ini walaupun kandungan dah 7 bulan lebih...cuma satu hari kantoi sebab tak bgn sahur..kalau aku sorang ok lagi..kesian kat baby dalam perut ni..jadi sebelum apa2 berlaku aku terus tak puasa...
 
 
Antara menu simple yang aku buat...bubur berlauk..masa ni en abg xde.hanya aku, adik aku nana & irsyad..jadi masak sgt simple & sikit..
 
 
Rancangan masak untuk minggu lepas..berjaya melaksanakannya...
 
Teringin nak buat kuih raya..tak tahu bila nak start...nak buat macam tahun lepas badam bersalut coklat..kos agak mahal sikit...beli lagi murah...tapi teringin nak buat...hehehe...harap2 bahan2 adalah kat kedai Kia Abdul tu..yang penting coklat beryls..nyum!nyum!
 
Gambar anak bujang yang suka membuat onar ketika sedang berbuka....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width