Sunday, October 21, 2012

Berpantang


inilah lauk aku waktu dlm berpantang..sawi + kentang masak air..ikan goreng + ikan bilis...kalu xde ikan goreng pun xpe...asalkn ade ikan bilis..cukup mnyelerakan kalau mkn panas2...aritu ade mkn sup ikan haruan jap utk luka tp xdpt nk mkn slalu sbb susah dpt ikan ni kat sini...menu photo di atas adalah lauk tghari & mlm...

tgk...dah licin...mane bdn xturun2 bawah 60kg..bila timbang 61 kg sejak lps bersalin...menu sarapan,minum ptg & mlm aku ialah air milo dicecah dgn biskut. jacob weetameal...atau roti gardenia..sminggu 1 tin biskut jacob tu aku kerjakn..stakat ni dah 4 tin...hehe

Sunday, October 14, 2012

My 2nd Hero


hai semua...saya telah selamat dilahirkn ke dunia pd 9.10.2012 pukul 6.24am...nama saya ibu & ayah tak daftar lagi..tapi yg pasti bunyi IRFAN tu ade...abg icad pun dah panggil saye APAN...ibu saya tak sempat nk update blog n pasal saya sbb die bz mnguruskan hal2 saya...bacaan kuning saya masih tak turun2. ..nak ikut abg icad agaknyer lepas ibu abis pntang baru bacaan ok...hehe...oklah sy nk sambung tdo...dadada

Monday, October 8, 2012

Checkup kali ke-2 di Klinik Felten

Hari ini kali ke-2 aku checkup kat klink kg aku...dah 9 bulan kenalah checkup everyweeks...dulu mase mengandungkn irsyad xsempat nk checkup sbb dh terbersalin dulu...hehe

kandungan = 38 minggu 4 hari

result Hb = 12.2

berat = 69.2 kg

yg lain semua ok..nurse bising sikitlah psl berat..sbb last week br 67kg...byk giler naik..huhu...almaklumlah dok kg...mak msk sedap jer...dok berehat jer..huhu..nurse suruh kurang minum air manis...perut aku pun nurse kate padat betul..kali ni stretch mark byk giler..dh mls nk sapu cream/vco...redha jer...

Sunday, October 7, 2012

Dah nak bersalin ke?

Hari ini dah 3 kali aku cirit birit...mkn ns minyak kenduri semalam kot...sbb en abg aku pun sama cirit birit...dan lagi satu...perutku ini terasa sgtlah sakit...baby bergerak dgn sangat aktif sehingga nak berjln pun sakit ari2 aku...kontraksi palsukah ini?kerap sgt begini...mungkin sbb tak mkn salindah...dulu xde pun mcm ni...;(

Ya Allah..permudahknlah aku melahirkn anak di dalam kandunganku dengan mudah & selamat...

nk buat bunga guna crepe paper ni...sempat tak ek?

Friday, October 5, 2012

38 weeks

Aku masih lg bertahan dok di kg...menunggu hari2 nk bersalin...dah byk mlm gak aku tidur bermimpikn aku dh nk bersalin..keluar darah dsbnya...tp itu semua mimpi...bila agaknya baby nak kuar...
menyesal gak aku stop mkn salindah...dulu mase mkn salindah bdn aku rs kuat lg..sakit2 kaki pun kurang..dh skip 1 botol ni dh mls nk teruskn...dah sminggu dok kg...nasib baik ade hantaran adik aku..bolehla gubah sikit2...kalau aku dok opis pun bosan gak..minggu ni ramai xde..najoriti outstation...aku dh xdpt nak join..sbb dh xlarat...
baby...cepat kuar yeer..hehe..xsabar nak tgk muka adik...semoga semuanya selamat...
1 dh siap...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width