Wednesday, January 30, 2013

Shaklee sudah sampai...jom turunkan berat badan..

Bila nak start diet ni..set Shaklee dah pun sampai..dah kena mula dah ni..tak boleh main2..perut sudah manyak muncit wooo...start 30.1.2013 bermula proses penurunan berat badan oleh jiejah...baju dah sempit..seluar pun tak boleh zip...bermula dengan beratku sekarang 61.5kg..so kita tgk dalam masa sebulan berapa boleh turun..caiyuk2...harap2 set Shaklee dapat membantu...Vitalea + Lecithin + Alfalfa + ESP...Herb lax aku x beli sbb tgh menyusu...

lecithin-membakar lemak

Herblax-detox/membuang lemak

ESP-membina semula otot (elak lulit mengelebeh bila dh kurus)
*bonus! - menjadikan kulit canti & tidak kusam

bermula 30.1.2013 = 60.9kg
28.2.2013 = ???

*sesiapa nak set shaklee boleh sms/whatsapp jiejah : 0197701482
harga yg amat berpatutan :)

untuk info lebih lanjut mengenai set kurus klik sini ---> http://sihathijau247.blogspot.com/2012/06/set-kurus-kurangkan-berat-badan-dengan.html

Irfan Demam


turn irfan pula demam...si kecik ni demam tersangatlah kesian sebab datang skali dengan batuk & selsema...tengok die batuk tu rase sakit sangat...bayangknlah aku batuk pun dh xtahan dengan sakit perut n tekak..inikn baby kecik..start demam 23hb mlm (rabu)....tibe2 panas bdn mlm tu dgn batuk...tak tidur dibuatnyer mlm.tu...merengek je..xdapat tidur sbb hidung tersumbat...mula2 bg ubat biasa yg die dpt mase injection 3bln aritu...esoknya tak kebah n makin teruk..

keetulan esoknyer tu 24hb (khamis) blk kampung...mlm tu barulah pergi klinik biase kat pekan labis..dapatla 4 ubat..ubat demam, batuk, selsema & titis hidung...jumaat bdn die kejap panas kejap sejuk..yang tak tahan batuknya makin teruk..makin risau dibuatnyer..nasib baik boleh WhatApps dgn ayahnya...lastly die suruh bawa ke hospital pakar..takut jadi apa2 sbb die baby lg..lgpun dah masuk 3 hari pun still x ok..

ikutkn nak pergi hari ahad..sbb sabtu tu ramai betul tetamu datang..tp risau teramat tgk badan irfan kejap2 panas..batuk pula makin teruk..sampai berair mata....jadi petang 26hb (sabtu) pergi juga Specialist Hospital Bt Pahat..terus masuk ke wad kecemasan..doktor cek paru2 dia ok..cuma tekak die dah ader kuman..tu yang batuk teruk sangat agaknyer..doktor suruh duduk wad sebab dia kata anak tak aktif (aku yg bgtau x aktif)..nasib baik ada abah aku bg alasan jauh nak berulang n bla..bla..di hospital dipantau pemberian antibiotik..nasib baik die bg pilihan so boleh bagi antibiotik tu sendiri..

alhamdulillah..lps dh 2 kali bg ubat..nmpk perubahan..dah xpanas badan..tinggal batuk je yang tak berapa kuat..balik ke INSTUN semula 29hb (selasa) a dah pulih dah sepenuhnya...sejuk je badan die..xde dah rasa bahang kat kepala...nak kena makan ubat mahal kot..huhu...sekarang ni nak bagi dia pulih balik..sejak demam susuah nak tengik die ajak menyembang...nak senyum pun susah...harap batuk irfan pun ok dah..

Monday, January 21, 2013

Irsyad Demam


anakanda sulong demam....terpaksa curi hari ini...~~semoga cepat sembuh abglong yer..

Irfan - 3 bulan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width