Monday, March 25, 2013

Irfan..Irsyad..rindunyer...



ibu rindu kamu berdua...jangan nakal2.. :)

Thursday, March 21, 2013

Kalumpang Grill & Steamboat

macam biasa..tepek gambar dulu..




Tuesday, March 19, 2013

ke Petrosains lagi..

tepek gambar dulu..story kemudian...


dark ride














sambung story n tepek gambar esok...

Friday, March 15, 2013

Klinik Pediatrik Adek

 
selepas irsyad alami gejala naik gegata satu badan...lepas sminggu ok gegata naik lagi tp dalam bentuk bintat2 merah pula...jadi kami ke klinik pediatrik adek di seksyen 9 shah alam... tujuan utama kami nk buat elergi test...supaya nk tau irsyad ni alah kpd ape n kami bolehla kawal....tp doktor kate sakit kulit die xteruk sangat...just pantau sendiri apa yg irsyad tak boleh makan..doktor pun suruh jgn bagi makan coklat dulu... lps dpt ubat kami pun blk...200++ gaklah kosnyer...syukur company ayahnya cover kos perubatan famili..dptlah ubat elergi antibiotik ape lg satu dah lupe...ubat sapu ade dua. satu utk mlm n satu lg sapu waktu siang... kami adalah beli donut big apple kat giant shahalam..ade yang coklat..dan irsyad pun mkn..mmg terkejut lps aje mkn coklat tu memang terus naik bintat2 gegata kat srluruh badan irsyad...memang coklatlah kot die alah...sampai aje rumah terus mandikan dia & bg mkn ubat..memang terkejut..irsyad sikit tak bergaru n bintat2 terus surut...alhamdulillah..

**type guna hphone...banyak shortform & berterabur ayat..

Thursday, March 14, 2013

Irfan @ Umi's Home

 
sekarang tengah meeting audit...sempat aku update blog jap...just tunjuk gambar irfan kat rumah pengasuh...umi irfan dah ade whatsapp...jadi dapatlah aku gmbar n video anak2 di rumah pengasuh...suke!!!

Tuesday, March 5, 2013

Penantian

 
harap2 malam ni dah balik...hoorey!!!!! untuk irsyad & irfan..hehehe..untuk aku gaks.. :)

Gegata...pergilah kau jauh dari badan Irsyad

kesian..tak nyenyak tidur..dok bergaru2 jer..aku pun laloq tak dpt tidur lagi..uwa!!!!!!
 
zoom bg dekat sikit..malam tadi melarat ke area mata n pipi..tebal2 & merah..belakang telinga & kepala pun ada
 
tidur awal malam tadi..letih kot main..xdelah gangguan nak tengok cerita King of Ambition mlm tadi..kalau tak kempunan nak tengok sebab berebut dengan dia nak tengok baby tv..huhu
 
Sekarang layan channel 393 jer..banyak cerita korea yang best..aduhai..seklai tengok nak tgk lagi..mlm ni ada lagi cerita tu..ulangan setiap ahad..jomla tengok..eh nak cerita pasal irsyad ni..tadi google memang ramai yang kena penyakit macam irsyad ni..die bintat2 yang besar & bersambung2 sampai boleh jadi peta..kesian kalau budak2 yang kena..tabahla yer anakku...bila dah hilang...dia akan datang lagi..dan lagi...ubat dia hanyalah krim calamine lotion untuk sapu dan untuk makan biasanya doktor akan bagi ubat gatal & kulit..dah banyak kali ulang pergi macam2 klinik..tunggu ayah dia balik baru nak buat elergi test..sebab ini simptom elergi..so baru kt tahu elergi ape & ubat ape yg patut dia makan..bukan blood test..elergi test orang kata mahal sikit..tapi tak tahulah..harap2 minggu ni dah dapat buat..kesian kat abanglong irsyad ni..kesian gak kat ibu tak nyenyak tidur..huhu

irfan - 4 bulan

dah 4 bulan si montok ni..boleh tahan pejal badan irfan ni..ni gambar2 masa 4 bulan...9hb ni masuk 5 bulan...semalam ifan dah berjaya meniarap...farah (ummi yang mengasuh irfan) beritahu....alhamdulillah...tapi ibunya dapat tengok sejali je..tu pun dia bangun malam tadi & meniarap..lepas tu menangis..pupuk2 tido semula...

cubaan meniarap..
 
cubaan lagi..kesian tak dapat main permainan sebelah tu sebab abg irsyad cakap dia punyer..huhu

Monday, March 4, 2013

Abg Irsyad dah sihat..tapi lepas tu kena lagi..

 
Ni gambar irsyad yang ceria..dah sihat tanpa alahan..hehehe..sekarang dia sangat agresif..janganlah kt marahkan dia..dia balas balik..jadi kena cakap baik2..supaya dia pun cakap baik2 dengan kita..perangai dia sekarang sangat suka memberontak..paling suka nak g beli itu..beli ini...selagi kt tak mengiyakan "iyer Irsyad nanti kt g beli"..selagi tu asyik sebut je..macamne nak train supaya dia jaga barang2 dengan baik eh..lepas guna abis rosak barang dikerjakannya..alatulis, mainan...ada idea tak?? whiteboard yang dalam gambar tu pun dah hancur dah..sob!sob!..maker semua dah habis rosak..tapi dia sayang barang dia pantang terusik atau tersentuk habis mengamuk satu dunia...tapi kejap je sayangnyer...lepas tu biarkan bersepah....mula2 bolehlah ajak kemas..dah lama2..saje jer...tahun depan nak sekolah dah..hehehe kejap je kan..asyiklah sebut nak bli beg sekolah..nak sekolah..nasib baik atuk dah belikan..tenkiu atok.. ;) hujung minggu ni atok & nenek irsyad datang lagi :)

Ayah Isyad Tak balik Umah Isyad...

 
Siapakah ini??
 
Tajuk post tu yang selalu disebut oleh Irsyad sekarang ni..dek kerana terlalu lama menunggu ayahnya balik..dekat 2 bulan tak jumpa ayahnya..dah tahap maksimum rasanya sampaikan bila tengok gambar ayah dia akan mengaruk..mane ayah..mane ayah..aduhai...bila orang ketuk pintu jer otomatik dia ingat ayahnya...ayah!ayah blk!..sadis...gambar2 kat atas tu sewaktu kerja di lautan terbentang luas..just whatsapp gambar..video call Tango sahaja penghubung kami...area mane aku pun dah lupa & malas nak cek blk msg2 lepas...sebelum dia pergi job rambut botal terus..tengoklah sekarang dah berjambang bermisai sakan..hehehe.."abg cari rejeki ayang...."..iyolah tu....ikutkan dah cukup sebulan ayah dah boleh balik..tapi disebabkan problem alat..delay..& delay..kemudian boleh pula bos dia suruh sambung job lain..lepas tu delay lagi sebab alat rosak....dan sekarang hampir dua bulan tak balik..uwa!!!! sebelum ni maksimum pergi job 2 minggu je dah balik umah...siap la ko balik ni..hehehe..ibu masak yang sodap2 yer..
 
 
icad..icad..nanti ayah balik ajak ayah main puas2 yer..ayah pun rindu sangat kat irsyad tu..annti ibu marah bos ayah tu eh..hehehe
 
 
harap2 minggu ni dah balik...bukan irsyad jer rindu..ibu ni lagila..isk!isk!.

Irsyad..eczema..elergic...

 
Ini gambar irsyad masa kena gegata..mula2..kena di tangan & kaki..lepas tu merebak ke perut & belakang badan...lepas tu esoknya ke bahagian peha & anunya..terus ke kelapa muka..akhir sekali celah2 jari & kaki..sian tengoknya malam2 tak tidur lena...dengan aku sekali tak tdo jadi assistant mnggaru...seminggu jugaklah kena..ingatkan gegata biasa..lepas 2 minggu kena lagi..sekarang style alahan die kena macam gegata pula..naik bintat2 yang tebal2 merah..malam2 dok menggaru...bg ubat semua tak jalan..
 
sebelum ni just naik2 ruam2 je..bila dah besar sikit alahan die jadi macam ni...sakit ape la anakku ini...ayah die blk dari job terus nak bawa jumpa pakar..mungkin darah dia ni yang alah kepada sesuatu..dulu dah pergi ke pakar tapi malang doktor pula takde..aku nak bawa die pun susah sebab ayahnyer tak balik2 lagi..uwa!!!!!
 
dialog yang tak tahan nak gelak,"ibu...mata syad dah rosak..bli baru kat Yat Fong"...ekeke..
 
*Yat Fong-mini market kat tg malim...

Irsyad & Irfan

Abanglong & Abangah = muka secetak :)
 
gambar malam tadi..lepas offer suruh peluk adik dia untuk ambil gambar..lepas tu nak peluk lagi..nak ambil gambar lagi..huhu..aduhai..anak..anak...terpeleot adik dibuatnyer..
Irsyad bulan ni dah 2 tahun 10 bulan..irsfan dah nak masuk 5 bulan..tapi belum meniarap lagi..hish..kadang2 sian tengok beriya2 nak meniarap..mengiring siap bunyi erghh..erghh..xmampu nak angkat badan dia lagi agaknya..hehe..
 
2 beradik :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TARIKH HARI INI

Myspace Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com
Daisypath - Personal pictureDaisypath width